Бюрото на Европейската народна партия (ЕНП) гласува вчера замразяване на

...
Бюрото на Европейската народна партия (ЕНП) гласува вчера замразяване на
Коментари Харесай

ЕНП замрази Орбан, той отива с Качински и Салвини

Бюрото на Европейската национална партия (ЕНП) гласоподава през вчерашния ден заледяване на участието на партията на унгарския министър председател Виктор Орбан ФИДЕС. Това се случи на трагично съвещание, на което ръководещата Европейски Съюз партия опита да наложи компромис. А той се показваше в нуждата Орбан да се извини за демонстрациите, на които осмиваше шефа на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, които бил зависим на милиардера Джордж Сорос. Условие номер две минаваше през отхвърли на Орбан да затвори Централноевропейския университет, финансиран от последния - нещо, което унгарският министър председател даде да се разбере, че също няма да одобри.

Това е втори удар за Орбан, откакто през септември Европейският парламент гласоподава заледяване на гласа му в Съвета наЕС, само че по-късно държавните ръководители не потвърдиха глобата. Тогава Орбан съобщи пред международните медии, в това число пред " 24 часа ", че от ЕНП може да го извади единствено индивидът, който го е поканил в нея - починалият ексканцлер на Германия Хелмут Кол.

Сега обаче Орбан даде да се разбере, че няма да търпи сходно унизително отношение. За замразяването настояла персонално наследничката на Меркел на върха на ХДС - Анегрет Крамп-Каренбауер. А Юнкер бил даже по-стриг - предложил изключване на ФИДЕС.

В последна сметка бе признато заледяване на участието на партията. А Орбан даде да се разбере, че няма да го одобри и потегля вдясно в общ фронт с партиите на Качински и Салвини. " Оста към този момент е Варваша - Будапеща - Рим ", разясниха последователи на унгарския министър председател.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР