Бюджетната комисия одобри необлагаемите доходи също да се регистрират в

...
Бюджетната комисия одобри необлагаемите доходи също да се регистрират в
Коментари Харесай

Бюджетната комисия одобри: Необлагаемите доходи също да се регистрират пред данъчните

Бюджетната комисия утвърди необлагаемите приходи също да се записват в Националната организация за приходите. Задължение да подава информация ще има платецът им, а получателят ще има право по свое предпочитание да направи инспекция на истинността на подадените данни и вероятно да вкара промяна.
Прочетете още
Промяната е направена на второ четене в Закона за приходите на физическите лица и следва да бъде разисквана и в пленарната зала на Народното събрание, съобщи БНР.

Промяната е по предложение на Министерството на финансите, въпреки че бе припозната от Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС.

Заместник-министър Людмила Петкова изясни задачите на мярката: " Първата цел е да може да се подкрепят най-уязвимите лица и семейства. Втората цел обаче, която въобще не е занемаряване и тя може би има и по-голям фискален резултат, е Национална агенция за приходите да има информация за всички приходи на лицата – той е завоюва от хазарт, другият е получил 100 хиляди лихва, тогава, като има информацията, може доста бързо да се направи инспекцията кой от кое място има приходи и по какъв начин си е придобил имуществото ".

Въпреки че от Движение за права и свободи поддържат изсветляването на приходите и таргетирането на подпомагането, когато има нужда от това, ръководителят на бюджетната комисия Петър Чобанов изрази запаси към опцията за използване на текстовете:

" Когато физическо лице завоюва четворка от тотото, Българският състезателен тотализатор е длъжен по новия закон, като длъжник на прихода, да изпрати информация. И по какъв начин ще стане това на процедура? "

" Ако става въпрос за Българския състезателен тотализатор, аз ви подсигурявам, че те имат база данни, в която знаят, че това е изплатено на лицето хикс. Няма по какъв начин да нямат база данни и той се подписва, че ги е получил " - отговори Асен Василев от " Продължаваме промяната ".

Необлагаемите приходи, които се изплащат от страната – да вземем за пример обществени помощи и пенсии, ще се подават автоматизирано към приходната организация. От бизнеса обаче показаха терзание, че ще се основат спомагателни административни компликации.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР