Бюджетът за тази година вече е на масата на депутатите.

...
Бюджетът за тази година вече е на масата на депутатите.
Коментари Харесай

Симеон Дянков е доволен: Бюджет 2022 е охолен!

Бюджетът за тази година към този момент е на масата на депутатите. До късно вечерта народните представители спориха за най-важния финансов закон. И му споделиха „ да ” - най-малко на първо четене в бюджетната комисия. Държавната сметка разяснява някогашният финансов министър Симеон Дянков.

„ Ако бях в отрасловата комисия, бих споделил „ да ” на Бюджет 2022. Това е бюджет, който чакаме от няколко месеца. Добре, че към този момент е на масата в Народното събрание. Дава се доста - това е един разточителен бюджет. Министър Асен Василев има мнение, че страната, в случай че дава повече пари - ще е по-добре за стопанската система. Може би е прав. Да забележим дали ще е по този начин в идната година. Но несъмнено парите по доста пера са доста повече ”, съобщи той, по Нова телевизия. 
Асен Василев: Ако не създадем спомагателни финансови разноски, инфлацията ще изяде всичко
Бюджет 2022 е капиталов. Дефицитът, заложен в него, е 4,1% с коронавирус ограниченията. Това съобщи в студиото на " Панорама " по Българска национална телевизия Асен Василев...
Прочети повече
Дянков разяснява изказване на сегашния финансов министър, съгласно което, с помощта на консервативната и „ постна ” финансова политика стопанската система на страната е на актуалното равнище: „ Министър Василев има по-различни позиции по отношение на харченето на държавни пари. Не единствено от мен, само че и от множеството финансови министри на България. Неговата съществена концепция е с този бюджет, а и с актуализацията, която следва в средата на годината, че колкото повече пари харчи страната - толкоз по-добре за стопанската система. В естествена страна това е в действителност по този начин. Но не би трябвало да се не помни корупцията, която в България постоянно идва с харченето на държавни пари ”, изясни той.

Дянков обаче предизвести: „ Ако това държавно управление не успее доста бързо да се оправи с тази корупция, ще забележим противоположен резултат. Колкото повече харчи страната, толкоз по-зле върви стопанската система ”, безапелационен е той.

Още от ИКОНОМИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР