Бюджетът винаги е бил заложник на политически интереси. Това е

...
Бюджетът винаги е бил заложник на политически интереси. Това е
Коментари Харесай

Калфин: Нормално е бюджетът да е заложник на политически интереси



Бюджетът постоянно е бил пленник на политически ползи. Това е една от най-високо политическите тематики, в които има конфликт. Това е обикновено и не е единствено в България. Това разяснява пред БНР Ивайло Калфин, изпълнителен шеф на Европейската фондация за възстановяване на изискванията на живот и труд, някогашен министър на обществената политика и някогашен вицепремиер.

" Очаквам в Народното събрание да се даде по-тясна риза на държавното управление, което и да е то, тъй като партиите няма да го оставят да прави политика... Малко повече драматизиране на обстановката е потребно, тъй като тя може да стане в действителност трагична. Призивът на президента би трябвало да приемем като - дайте повече запаси, с цел да може идващото държавно управление да ги употребява, в случай че рецесиите се задълбочат ".

Калфин добави:
" Не е реалистично до края на годината да чакаме парите по Националния проект за възобновяване. Или е малко реалистично… Всяко закъснение за нас рискува да загуби пари от цялата сума. Колкото по-бързо се внесе този проект, толкоз по-добре. Но не виждам в това положение на Народното събрание по какъв начин ще се работи по проекта ".
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР