Бюджетът на община Омуртаг през тази година е 16 млн.

...
Бюджетът на община Омуртаг през тази година е 16 млн.
Коментари Харесай

Бюджетът на община Омуртаг през тази година е 16 млн. лева

Бюджетът на община Омуртаг през тази година е 16 млн. лв..

Приоритет в работата на общинската администрация ще са вложенията във водопреносната мрежа, ремонта и рехабилитацията на уличната мрежа, пари ще бъдат вложени и в възобновяване на детски градини и в запазването на общинската болница, изясни кметът на града Ешреф Ешрефов.

"При разпределението на бюджета преди всичко слагаме вложенията за подобряването на водоснабдяването на града, както и на селата с нарушено водоподаване ", изяснява Ешрефов, представен от Българска телеграфна агенция.

Омуртаг от години е на воден режим и това е главния проблем на жителите на града. За да се преодолее той, би трябвало да се усъвършенства вътрешната водопроводна мрежа, която е амортизирана и в неприятно положение. В момента се регистрират загуби на вода от близо 80 %. Средства от бюджета ще бъдат вложени и в ремонта на улици в града и в 13 села, някои от които не са рехабилитирани с години.

През 2018 година главно ще бъде актуализирана и улица "Цар Освободител " в Омуртаг, за която планът е утвърден в края на 2017 година Сключен е и контракт с Държавна фирма "Земеделие " за 1,8 млн. лева Общинското управление заделя пари и за създаване и ремонт на детски площадки и заведения. С други 250 000 лв. ще се влагат в болничното заведение в града.

"Трябва всички, без значение от партийната принадлежност, да обединим напъните си за запазването на здравното заведение. Но чакаме и помощ от страната, защото е мъчно общинската болница да оцелее без нея. А жителите на общината имат потребност от болница ", безапелационен е кметът Ешрефов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР