Бюджетът на Националната здравна каса (НЗОК) да бъде отделен от

...
Бюджетът на Националната здравна каса (НЗОК) да бъде отделен от
Коментари Харесай

Лекари: Бюджетът на НЗОК да е отделен от консолидирания


Бюджетът на Националната здравна каса (НЗОК) да бъде обособен от консолидирания на страната. Това желаеха лекари от МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “ , които се срещнаха с доктор Венцислав Грозев , ръководител на Български лекарски съюз (БЛС). Те упорстват

още за по-голяма изясненост към размера на прехвърлянията за здравно обезпечаване, които страната прави за обезпечените от нея лица, в това число деца и пенсионери, както и държавни чиновници.

Двете страни са разискали въпроси, свързани с финансовите параметри на договарянията сред БЛС и НЗОК за Националния рамков контракт 2018 година Медиците са изтъкнали пред доктор Грозев, че е належащо отблокиране запаса на Националната здравноосигурителна каса за разплащане на разнообразни типове здравна активност.

За последните 5 години прехвърлянията за здравно обезпечаване от страната са се нараснали с 200 млн. лева, като средствата от здравноосигурителните вноски от работещите и работодателите са нарастнали с 1 милиарда лева, регистрира доктор Венцислав Грозев.

Кърджалийските медици са безапелационни, че би трябвало смяна в доста медицински стандарти , както и в цените на клиничните пътеки, част от които не са обновявани от въвеждането им.

Свързани публикации.. Шефът на Александровска подписа новия Колективен трудов контракт 0 Амстердам е новото седалище на Европейската организация по медикаменти 0 Определиха ресорите на заместниците на Ананиев 0

По-голямо присъединяване на специализантите в образователния развой, нуждата от продължаващо образование и повишение квалификацията на лекарите, са други тематики, по които дискутираха представителите на двете страни.

След полемиката, доктор Венцислав Грозев е разгледал ОАИЛ и операционния блок на МБАЛ „ Д-р Атанас Дафовски “. Разговарял и с доцент Тодор Черкезов за акцията на аболницата против насилите над медици .
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР