Бюджет Пловдив: Синята зона олеква с 33 щата Бюджет Пловдив:

...
Бюджет Пловдив: Синята зона олеква с 33 щата Бюджет Пловдив:
Коментари Харесай

Дани Каназирева: Не можем да подкрепим поредния бюджет на...

Бюджет Пловдив: Синята зона олеква с 33 щата Бюджет Пловдив: Горещият картоф с превоза отива в Общинския съвет Бюджет Пловдив: Тъмна Индия с финансовата стратегия на Общината
Предложената финансова рамка е като всички предходни - в нея няма никаква концепция за бъдещото развиване на града ни. Повечето пари отиват за заплати и осигуровки на чиновници - общо 170 милиона лв., а 76 милиона ще бъдат изхарчени за прехрана. Това не е действителна политика за развиване на градската стопанска система, а за съществуването на институциите. Приходите по традиция идват от високите налози и такси, които заплащат пловдивчани, и от разпродажбата на общинските парцели. Вместо за нова инфраструктура, разноските отиват за безценен асфалт и няма никакво разширение на отеснелите булеварди и улици, за бъде отприщен трафикът “, разяснява Дани Каназирева от името на групата.

„ Съюз за Пловдив “ има няколко съществени аргумента, поради които няма да гласоподава за по този начин оферти бюджет:

Първо, това са следващите празни обещания

Администрацията съблюдава традицията си да залага в бюджета планове, които гръмко се дават обещание, само че не се извършват. Пример за това е пробивът „ Модър-Царевец ”, за който са планувани единствено 1,2 млн. лева при планирана цена 12 млн. лева Това значи, че и тази година планът няма да бъде осъществен. Поради същата причина няма да са подготвени олимпийският плувен басейн, реконструкцията на Дондуковата градина, кино „ Космос “ и стадион „ Пловдив “.

В бюджета не са планувани средства за значими инфраструктурни планове като разширението на бул. „ Васил Априлов “ и Коматевско шосе. Няма пари и за Голямоконарско шосе, макар че още преди пет години общината даде обещание реконструкцията. Напълно е забравено обещанието за нов мост над Марица на бул. „ Копривщица “.

„ Това значи, че и през тази година няма да има нито една действителна стъпка за облекчение на трафика “, акцентира Каназирева.

Второ, отхвърлят разговор

Миналата година " Съюз за Пловдив " предложи в бюджета над 30 плана за всички региони на Пловдив, които бяха признати и гласувани. Но от всичко това действително стартира отчасти осъществяване единствено на един план - ремонт на детска градина " Еделвайс " в регион “Тракия ”.

„ Приемат оферти единствено с цел да хвърлят прахуляк в очите на хората. След това нищо не извършват “, споделя Каназирева. За тази година „ Съюз за Пловдив “ внесе предложение за финансиране на 16 значими инфраструктурни плана, които в действителност биха улеснили трафика, само че те не са включени в бюджета.

Трето, още веднъж ни се предлага единствено безценен асфалт

Проектът за бюджета демонстрира, че администрацията избира да харчи парите на данъкоплатците за скъпите поправки на улици и булеварди. Те са лесни, на компаниите се заплащат големи пари, само че хората не получават нито един метър нова инфраструктура.
Община Пловдив продължава и друга порочна процедура. Само за тази година за продажба се оферират 280 732 кв. м общински парцели, от които 240 000 кв. м в Югоизточна промишлена зона " Тракия ". Днес общината взима парите от тези парцели, с цел да храни себе си. А на следващия ден няма да има нито един терен, на който да построи нов парк, детска градина или ясла.

„ Тази политика не е измислена в този момент. Така ръководят всички кметове в последните мандати - " употребяват " града ни и продават всичко, което Пловдив има. А събраните пари се харчат без никаква визия за развиване в дълготраен проект. Няма по какъв начин да поддържаме такава политика “, безапелационна е Каназирева.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР