Бюджет 2023 Бюджет и финансиКак бюджетът се превърна в досадна

...
Бюджет 2023 Бюджет и финансиКак бюджетът се превърна в досадна
Коментари Харесай

БСП иска рязко вдигане на максималния осигурителен доход

Бюджет 2023 Бюджет и финансиКак бюджетът се трансформира в досадна подробностБюджет и финанси„ Продължаваме промяната “ не съумя да задължи държавното управление да внесе бюджет
Българската социалистическа пария предлага внезапно повдигане на оптималния застрахователен приход – от сегашните 3400 на 4200 лева Това е заложено в промени на така наречен „ удължителен закон “ на Бюджет 2022, препоръчани от левицата. Според редица депутати обаче сходни промени са неправилни и на ръба на закона.

Освен смяна на осигурителния таван, левицата пробва да прекара и други свои оферти, които да натоварят бюджета финансово. Предлага се 850 лева минимална работна заплата, две преизчисления на пенсиите – от 1 януари и постоянното от 1 юли, безвъзмездни учебници за всички възпитаници, еднократни помощи за втори, трети и четвърти клас. Освен това Българска социалистическа партия предлага и въвеждане на необлагаем най-малко за хората до 26-годишна възраст и необлагаем най-малко от трудови правни отношения до линията на беднотия – 504 лева за 2023 година за всички хора на трудови контракти.

С този пакет от промени преди второ четене на удължителния закон Нинова и нейните сътрудници на процедура откриват наддаването за нови разходи в остарелия бюджет, които да работят през идната година. Днес е крайният период за внасяне на оферти преди второ четене на закона, а точно от тях ще се види с какво парламентарните сили считат да натоварят предизборно бюджета. Справка на уебстраницата на Народното събрание демонстрира, че все още само Българска социалистическа партия са вкарали свои оферти.

Безразборните и необезпечени разноски са най-голямото терзание на финансовия министър Росица Велкова, която заради тази причина отхвърля да внесе законопроект за Закона за държавния бюджет за 2023 година Както се случи лятото, когато към този момент ръководещото болшинство се беше разпаднало, евентуално и в този момент биха били вкарани голям брой предизборни разноски. 

Обсъждането на измененията в удължителния закон на второ четене е планувано за изключително съвещание на бюджетната комисия идващия вторник.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинБСП оптимален застрахователен предел оптимален застрахователен приход минимална заплата ПоследниНай-четениБюджет и финанси 88 Българска социалистическа партия желае внезапно повдигане на оптималния застрахователен приход Политика 2273 Бюджетната комисия отхвърли възбраната „ Лукойл “ да изнася горива Компании 3752 Nexo напуща Съединените щати Компании 256 Фейсбук заплаши да блокира новините в Съединени американски щати Политика 9210 Правителството заплаши Нидерландия и Австрия с „ ответни ограничения “ Накратко 9074 Вечерни вести: Радев съжали за Петков и Василев; Край на тапите по „ Хемус “? Политика 8988 „ Беше неточност, че въобще дадох късмет на тези хора “ Политика 8966 ГЕРБ изненада с претендента си за министър председател Всички новиниОще от Бюджет и финансиВиж всички
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР