Бясна война се разрази в естрадата заради настояването на група

...
Бясна война се разрази в естрадата заради настояването на група
Коментари Харесай

Здравко от „Ритон“ изригна: Срам ме е от управляващите! 

Бясна война се развихри в естрадата поради настояването на група потвърдени наши артисти в родните тв и радиоефир да се излъчва по-висок % българска музика и това да се откри със закон. Един от защитните на тази теза, паралелно със Силвия Кацарова, която първа поде самодейността, е Здравко от паметния дует „ Ритон “. Половинката на Катя е прочут с хапливия си език и за следващ път не остана задължен на съперниците си, включително и на скандалния рапър и народен представител Ицо Хазарта, който е срещу прокарването на закона за наложителна квота. По този мотив Здравко разгласява във фейсбука си скандално изказване, с което разкости сегашните ръководещи.

„ Уважаеми наши другари, фенове и почитатели,
във връзка квотите за БГ музика в ефира на националните медии ние, дует „ Ритон” и други наши сътрудници, бяхме поканени в парламентарната комисия за просвета да изкажем своето мнение. Откровено и прочувствено изложих част от моите причини – за какво в националните медии би трябвало да се излъчва повече бг музика.

Аз нормално приказвам много разпалено, само че никого не съм обидил непредизвикано, с изключение на тези, които може би пазят небългарски ползи. След като избрани публицисти и депутати започнаха да тиражират една лъжлива версия и хитро да изместват същността на казуса в една комфортна за тях посока и да политизират нашите претенции, обидно да квалифицират български създатели, оставили зад себе си блестяща интернационална кариера, и други, които са в нейното начало, взех решение не пред медиите, където постоянно времето не стига, а тук най-малко приятелите и хората, които ни имат вяра, да схванат истината. Дори уважавани от мен хора, като един някогашен министър на културата, подхвърляйки иронично „ естрадни величия от предишното “, показват цялостно неглижиране на казуса или по-скоро съзнателно отклонение от неговата същина. Имам възприятието, че съм предаден от българи в България, което ме огорчава и кара да пиша тези редове! “, гневи се Здравко.

„ Ето това е повода по този начин гневно и подло да се изкривява истината и да се заблуждава българската общност, че видите ли „ СТАРИТЕ ЕСТРАДАДЖИИ “, защото никой не ги слушал (иска ви се…) „ плачели по канцелариите за някакви си квоти и т. н., и т. н. – изтъквам по памет един народен представител рецитатор!!! Този господин, в чието „ творчество “ доминират псувните и мирисът на избран тип флора, без музикално обучение, с неоправдана гняв, ненавист и самочувствие на избавител декларира като последна инстанция, обиждайки всички създатели – и млади, и остарели, в региона на поп и рок музиката у нас, че песните, които вършат, за нищо не стават и квотите за бг музика „ са избавителен пояс за некадърници “. Отговарям незабавно. Ние, дует „ Ритон”, в случай че се гласоподава закон за по-голям % БГ музика в националното радио особено, ще изтеглим своите записи, с цел да потвърдим освен на него, само че и на всички, които мислят по този начин, че по-старото потомство създатели, които сме на музикалния пазар, нямаме потребност от квоти, защото нашите песни са задоволително известни и най-хубавите от тях се пеят от генерации и ще се пеят и без да звучат по националното радио. Относно цялостните зали бих му поискал да има щастието и неговите да са цялостни 45 години и да заповяда в НДК на трети ноември, с цел да се убеди, че и до през днешния ден е по този начин, а и да чуе напълно нови песни и да види реакцията на публиката! “, изригна Здравко и по адрес на Ицо Хазарта.

„ Срам ни е от вас, господа!!! От всички вас, които ни принуждавате в България да се борим за българското, а вие през своята тесногръдо-еснавска призма да внушавате на обществото, че го вършим за персонална полза!!!

Не, вършим го в отбрана на българската нематериалност, като скромни представители на попкултурата и колкото и да не ви се желае, равнището на своя финансов и нравствен свят сме построили за всичките 45 години на същинска концертна сцена, по целия свят и с горделивост, както множеството наши сътрудници, сме носили своите награди за България с български песни от най-престижните музикални състезания, безапелационен е артистът.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР