Бяхме галеници на историята, защото съпреживяхме едно страхотно време. Да

...
Бяхме галеници на историята, защото съпреживяхме едно страхотно време. Да
Коментари Харесай

Петър Стоянов се похвали пред седесари: Бяхме галеници на историята!

Бяхме галеници на историята, тъй като съпреживяхме едно ужасно време. Да видиш рухването на Берлинската стена, да видиш по какъв начин българската комунистическа класа се измита от сцената на историята, да видиш по какъв начин българските комунисти и борци против религиозността палят свещи, дълги по половин метър, като че ли с цел да изкупят греховете си към българския народ – това бяха незабравими години.

Думите са на президента Петър Стоянов и бяха казани на колекция нощес в ресторант „ Одеон”, където беше маркирана 28-ата годишнина от основаването на Съюз на демократичните сили, оповестява " Марица ".

Поканата за тази среща беше от и за всички седесари по душа и сърце. На нея с изключение на Петър Стоянов откликнаха някогашните депутати Христо Марков и Юлий Славов, тогавашният и сегашният ръководител на Общинския съвет Страшимир Дочков и Савина Петкова, общински съветници отпреди години и от през днешния ден като Александър Николов, Петър Попов, Пепа Деведжиева, Божидар Здравков и Едуард Сарафян, свързани със Съюз на демократичните сили интелектуалци като Здравко Попов, Петър Тосков, Симеон Алексиев и Здравко Йончев. Към седесарските си корени се върнаха и Георги Титюков и Здравко Зафиров.

„ Синята концепция в никакъв случай няма да напусне моето сърце”, разгласи символичният хазаин на срещата Тони Симидчиева. Божидар Здравков прикани всички разклонения на десницата да си извадят поучения от случилото се през последните години. „ Всички десни партии сме произлезли от Съюз на демократичните сили и дано още веднъж бъдем дружно, би трябвало да си подадем ръка”, сподели Пепа Деведжиева.

Участниците в срещата си дадоха обещание следващата година да бъдат повече, а за 30-ата година от основаването на Съюз на демократичните сили да провеждат галерия за историята на синята партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР