Бяха приети с огромно мнозинство аргументите на ръководството на партията

...
Бяха приети с огромно мнозинство аргументите на ръководството на партията
Коментари Харесай

Иван Иванов: Няма да поставяме предварително непреодолими бариери, за да се намери най-добрият резултат от разговорите

„ Бяха признати с голямо болшинство причините на управлението на партията във връзка с това, че би трябвало да се проведат диалози с всички парламентарно показани политически сили и да се излезе от политическата рецесия, в която се намира страната сега. 94 души бяха „ за “ – това е повече от половината на Националния съвет на Българска социалистическа партия и единствено четирима – „ срещу “ – това е много показателно. Точката мина без спор. “ Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България “ и член на Националния съвет на левицата Иван Иванов в ефира на БНР.
„ Компромисът, който вършим и изискванията, които на процедура съвсем не слагаме пред политическите сили да стартират диалози, са много показателни за диалогичността, която следва и за разбирането на обстановката, в която е сега страната. Ние декларирахме изрично, че няма ли консенсус от всички политически сили по тази тематика, мандатът ще бъде върнат “, сподели Иванов.
Процесът по осъществяване на лидерска среща няма да се бави, а на нея ще бъдат разисквани няколко значими тематики – ще има ли ръководство, в случай че има под каква форма – експертно, политическо, смесено. Ще бъдат сложени и тематиките за бюджет 2023 година, Шенген, Плана за възобновяване и резистентност. „ Това са тематики, които сплотяват всички политически сили. Ако някоя от тези тематики се окаже невъзможна за диалози, ще бъдем извънредно сюрпризирани, тъй като те участват в предложенията за развиване на страната през идващите години “, разяснява социалистът.
„ Досега се правеха експертни срещи, канеха се разнообразни договарящи, медиатори. Това не даде резултат. На масата би трябвало да се сложат диалозите сред водачите и да бъдат открити, почтени и с ясно дефинирани тези и цели, които да бъдат показани пред българските жители “, съобщи Иван Иванов.
Той прикани партиите да не подхождат с  вътрешнопартиен нарцисизъм и фиксацията върху избрани персони, с цел да може да се излезе от обстановката.
Иванов уточни, че на лидерската среща, проведена от Българска социалистическа партия, ще бъдат поканени всички  парламентарно показани политически обединения. „ Досега нямаме безапелационен отвод от която и да е политическа мощ на тази тематика. Аз персонално давам огромен заем на доверие на това, което следва да се случи “, сподели националният представител от левицата.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР