Бях поразена от факта, че на ротационен принцип за три

...
Бях поразена от факта, че на ротационен принцип за три
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева :България вече е в тежка политическа криза, която преминава и в институционална

Бях изумена от обстоятелството, че на ротационен принцип за три месеца се избира ръководител на Народното събрание. Това е някакво „ джентълменско съглашение ", което не попада в никакъв закон и в Конституцията. Това сподели някогашният вицепремиер Меглена Плугчиева в предаването „ Говори в този момент " по Българска национална телевизия.

По думите й има тотално несъгласие в позициите на Политическа партия и Демократична България, които са безапелационни, че няма да поддържат държавно управление с мандата на ГЕРБ, само че в това време чакат поддръжка от всички политически партии с втория мандат. „ Тук се вижда с просто око, че става дума за някаква грозна игра, само че всичко това е за сметка на страната ", разяснява Плугчиева.

България към този момент е в тежка политическа рецесия, която минава и в институционална. „ Имаме икономическа неизясненост, бизнесът се лута, не знае какво следва, какво го чака. Ситуацията с бюджета и с финансите на страната внезапно са влошени. Наследството от ръководството на Политическа партия от 6 месеца е повече от обезпокоително. Инфлацията продължава да е висока. Енергийна политика и тактика на страната няма ", уточни тя.

Политическата рецесия в страната ни се отразява и върху имиджа ни измежду европейските ни сътрудници. „ Изглеждаме зле, употребяваме с съмнение, с отчаяние. Две години ние сме в непрекъсната предизборна акция и непрекъснати избори. С такава страна никой не желае да беседва съществено или да поема някакви задължения. Кажете какъв брой вложители са пристигнали в последните две години у нас. Ако преди тези вложения са формирали 27-28% от Брутният вътрешен продукт, в този момент те са под 20% ", уточни Плугчиева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР