Бях малко над 40-годишна, когато научих, че на обичайни въпроси

...
Бях малко над 40-годишна, когато научих, че на обичайни въпроси
Коментари Харесай

ОСИМ ХАИМ – НАСЛАЖДАВАЙ СЕ НА ЖИВОТА ТУК И СЕГА

Бях малко над 40-годишна, когато научих, че на нормални въпроси като “Какво правиш ” или “С какво се занимаваш в този момент? ” може да се отговори с “Осим Хаим ”, което в превод от иврит значи “Наслаждавам се на живота ”.

За първи път чух този израз в Израел.

Градско кафене. Пладне. На прилежащата маса стара двойка. Той и тя. Не са съпрузи, по-скоро другари. Непринудено си приказват, пият кафе. Изведнъж телефонът иззвъня. На ​​другия завършек на линията някой го попита: “Какво правиш? ”, а той сподели: “Осим Хаим ” (Наслаждавам се на живота)!

Не вземам решение проблеми, не спечелвам пари, не диря отговори на въпроси, не поствям цели и не ги реализирам, НЕ! Просто се любувам сега на ЖИВОТА!

Тази игра на думи ме омагьоса и разбрах, че желая да науча освен това за нея.

Първия урок ми преподаде един притежател на зоомагазин. Рано сутринта прибягах до него за храна на кучето. Той беше отворил магазина, само че още не се беше разсънил и постепенно си подреждаше стоката. Аз, по остарял московски табиет, започнах да му изяснявам, че всичко ми би трябвало бързо и незабавно. Той ме погледна и от една клетка извади малко зайче, което постави в ръцете ми. В този миг разбрах какво значи “Осим Хаим ”! Времето за мен спря. Искаше ми се с часове да галя тази пухкава топла топчица. И да я виждам, да я виждам омагьосана от спокойната, незабързана работа на продавача.

След това имаше и доста други уроци, всеки от които ми носеше благополучие. Аз разбрах какво значи “Осим Хаим ”: Наслаждавай се на живота тук и в този момент!

Богатството не е в това с какво кожено палто си облечен, нито каква кола караш, нито какъв модел е телефонът ти. Богатството са живите родители, здравите деца, правилните другари и мощното рамо на обичания човек. Ако вие можете да виждате, да ходите, да говорите, да обичате, и всяка заран да ставате от леглото, вие сте приказно богати.

Когато се оплаквате от живота, помислете за тези, които рано го напуснаха.
Когато се оплаквате от мъжа си, представете си какъв брой доста са неомъжените дами, които мечтаят да се омъжат.
Когато се оплаквате от дамите си, помислете какъв брой доста са самотните мъже.
Когато се оплаквате от непослушните си деца, помислете за тези, които всеки ден молят Бог да имат деца.

Ценете това, което имате!

Има три клопката, които крадат насладата и спокойствието – страдание за предишното, паника за бъдещето и неодобрение от сегашното.

Ако намерите някого, с който можете да се прегърнете и да пандизите очите на света, значи ви е провървяло.

“Ние се раждаме с зов, умираме със вопъл, остава ни единствено да живеем със смях. ” – е споделил великият Виктор Юго.

Бъдете щастливи! Не единствено по празниците, само че и в делниците!

“Осим Хаим ”!

Обичайте и бъдете обичани!

създател: Евгения Шустикова
Текст:gnezdoto.net

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР