Бягството от затвора е много тежко престъпление. Контролът вътре в

...
Бягството от затвора е много тежко престъпление. Контролът вътре в
Коментари Харесай

Ген. Васил Василев: Надзирателите нямат право да носят оръжия при лишените от свобода

Бягството от пандиза е доста тежко закононарушение. Контролът вътре в пандиза е слаб. Говори се, че се внасят опиати, телефони, проститутки и хората стартират да имат вяра. Имало е случаи, в които хората са излизали нощно време. Това сподели каза в предаването „ Денят онлайн на Канал 3, някогашният шеф на Националната полиция, ген. Васил Василев.

"Случая е индикативен, че би трябвало да се направи доста сериозна промяна. Мястото на този обект не е в центъра на София. Това е едно леке за столицата. Трябва да се придвижи на комфортно място съобразено с европейските условия. Недопустимо е, че наказан на 26 години затвор работи в кухнята. Не би трябвало да има досег до ножовете, а би трябвало да излежава присъдата си в по-строг закон ", безапелационен бе той.

Информацията, че се е знаело за планувано бягство и не е взето под поради е безхаберие, съгласно Василев. "От това, което съм чел единият пандизчия е комбинативен, ловък, добре квалифициран и рисков. Той е надхитрил всички като е излязъл от основния вход.

Надзирателите нямат право да носят оръжия при лишените от независимост. Те разполагат с палки, тъй като в случай че носят оръжия могат да им бъдат отнети при едно групово нахлуване. Постовият не е могъл да стреля, тъй като е имало хора, само че става въпрос за персонална преценка. В закона написа, че по бягащи може да бъде употребявано оръжие. Наблизо има хора и не се знае къде може да рекушира някъде и да има убити, безапелационен беше той.

Министерство на вътрешните работи няма задача по охраняването на такива обекти, само че могат да работят в тясно взаимоотношение с сътрудниците си. Вътре в пандиза има чиновници по режима и психолози, които могат да уведомят за държанието на пандизчията, което може внезапно да се е трансформирало. Трябва да се знае кои близки му идват на рандеву, какво му се носи от тях и по какъв начин се държи по отношение на другите лишени от независимост,каза още Васил Василев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР