Бягството на затворниците от Софийския затвор е тежък инцидент. Вече

...
Бягството на затворниците от Софийския затвор е тежък инцидент. Вече
Коментари Харесай

Цачева: Констатациите в доклада за избягалите затворници са много тежки

Бягството на пандизчиите от Софийския затвор е тежък случай. Вече е явен отчета на комисията по случая. Констатациите са доста тежки. Има редовно нарушение на разпоредбите. Докладът е прецизен и явен и има рекомендации в две насоки. Първата е за стягане на разпоредбите и спазването на закона. Втората е за търсенето на дисциплинарна отговорност от 14 души. Няма съответни данни кой тъкмо е отговорен за бягството.

Това сподели в предаването "Панорама " по Българска национална телевизия министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила. "В последните години в областта на пандизите е направено доста. Няма по какъв начин обаче за толкоз малко време да се оправим с всички проблеми, които има през последните 30 години. Липсата на пари също е проблем, само че не е единствено това. Не бих споделила, че системата е гнила. В момента не доближават 245 души в системата. Обявени са състезания, само че няма искащи. Готова съм да подам оставка незабавно, откакто ми я посикат ", разкри Цачева.

"Проведохме среща с представители на надзирателите и се разбрахме по какъв начин да бъдат уползотворени тези 15 млн. лв., които бяха отпуснати от Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила. Знам, че това не взема решение проблемите. Тук приказваме и за неналичието на техника, която да оказва помощ на надзирателите. Говорим и за психолозите, и обществените служащи, които би трябвало да оказват помощ на пандизчиите да се ресоциализират в обществото ", сподели още министърът.

"Случаят с Желяз Андреев е доста противен. Вчера поискахме съвещания за изясняване на този случай. Аз съм уверена, че след тези съвещания ще реализираме съгласие с американската страна. Българската страна има механизми, с които да отбрани своите жители ", безапелационна беше Цачева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР