Бягането е една от най-популярните форми за тренировка. Но при

...
Бягането е една от най-популярните форми за тренировка. Но при
Коментари Харесай

Пет неща, които не бива да правите точно преди тичане

Бягането е една от най-популярните форми за подготовка. Но при толкоз доста хора, които се занимават с него, е естествено, че доста от нас неумишлено вършат неточности. От диетата до оборудването - в действителност има доста неща, които би трябвало да вземем поради, преди да тръгнем да бягаме.

Но не се тормозете, следва да видите пет от най-често допусканите неточности преди тичане.

Ядене на доста храна

Яденето на огромна порция храна преди да тръгнете да бягате не е добра концепция. Въпреки че храненето е много самостоятелно нещо, бягането с цялостен корем може да провокира редица храносмилателни или стомашно-чревни проблеми.

Високата физическа интензивност, до момента в който тялото ви към момента усвоява храната, е освен неприятно, само че може да докара и до други проблеми, в това число конвулсии и даже диария.

За да избегнете това, най-добре е да се храните най-малко три часа преди да започнете да тичате. Ако имате потребност от лека закуска, един банан или ядки към 30 минути преди да започнете да бягате могат да ви оказват помощ да се подсилите. Оставете по-голямото хранене за след бягането.

Ядене на прекалено много фибри

Разбира се, би трябвало да консумирате доста фибри по здравословни аргументи. Преди тичане обаче това не е толкоз добра концепция. Причината е най-много в това, че храносмилането на фибрите лишава доста време и може да е неприятно да бягате, до момента в който тялото ви минава през този развой.

Ключът е във времето. Просто планирайте приема на фибри предвид на бягането; пробвайте се да ги разпределите на дребни количества денем или оставете по-голямата част за след бягането.

Пропускане на банята

Тези, които са изпитвали предпочитание да отидат до тоалетната по средата на бягането, знаят, че това не е доста прелестно прекарване.

Треньорът по тичане Джейсън Карп изяснява за какво това се случва: "Вертикалното придвижване при тичане провокира придвижване на храна през дебелото черво, тъй че неходенето до тоалетна преди дълго тичане или съревнование може да усили възможностите да усетите нещо, което не желаете да усещате, до момента в който бягате. "

Ако има характерни храни или питиета, които могат да подтикват придвижването на червата (напр. кафе), тогава е добре да я консумирате и да отидете до тоалетната, преди да излезете от къщи.

[gallery]10759[/gallery]

Извършване на статично разпъване

Статично разпъване е, когато задържате крак в разтегнато състояние за избран брой секунди. Макар че това може да е потребно в други обстановки, директно преди да бягате не е един от тях.

Разтягането в действителност може да повлияе на способността на бегача да форсира. Алтернативата? Динамично разпъване. Това е, когато разтягането се прави като придвижване, а не като задържане. (напр. размахване на краката напред-назад).

Носене на нови обувки и изхвърляне на старите

Разбира се, в случай че си купите нови обувки за тичане, ще желаете да бягате с тях. Но да ги обуете, да изхвърлите остарелия чифт и да тръгнете на нормалните си тренировки може би към момента не е добра концепция.

Това е по този начин, тъй като краката ви се нуждаят от време, с цел да се приспособяват към новите обувки. Опитайте да редувате старите и новите обувки сред бяганията. Първоначално те би трябвало да са по-кратки от нормалното, а с времето да се усилват, с цел да имат краката ви задоволително време да се приспособяват.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР