Бутчета в сметанов сос е ястие, което ще ви накара

...
Бутчета в сметанов сос е ястие, което ще ви накара
Коментари Харесай

Мариновани в плик пилешки бутчета

Бутчета в сметанов сос е ядене, което ще ви накара да си оближете пръстите. За да нахраните вкусно цялото семейство с домашно приготвена храна, използвайте тази рецепта.

Бутчетата се мариноват в плик и по-късно се запържват в тиган. Месото е доста ароматно, меко и сочно. Невероятният сос с кориандър, магданоз, сметана и индийско орехче е чудесно допълнение.

Съставки:

пилешки бутчета – 1 кгбрашно – 2 с. л.червен пипер – 1,5 ч. л.чесън на прахуляк – 1 ч. л.сол – 1 ч. л.черен пипер на вкусзехтин на вкуслук – 1 главачесън – 3 скилидкикориандър на вкусмагданоз на вкуссметана – 200 гиндийско орехче – 1 щипка

Приготвяне:

Изплакнете пилешките бутчета под хладка вода, след което ги подсушете с хартиени кърпи.

В найлонов плик смесете брашното, аления пипер, чесъна на прахуляк, солта и черния пипер. Затворете и разклатете добре.

Прехвърлете пилешките бутчета в торбичката с подправки и я затворете компактно. Разклатете още веднъж, тъй че бутчетата да се покрият с подправките.

Начукайте ги.

Загрейте тиган и налейте в него зехтин. Запържете пилешките бутчета на мощен огън до златисто кафяво (от всяка страна за към 3-5 минути).

Нарежете лука и го прибавете в тигана с бутчетата. Намалете котлона и покрийте с похлупак. Оставете да къкри, до момента в който месото омекне за 20-25 минути.

Настържете чесъна.

Докато месото се задушава, пригответе соса. Смесете сметаната и нарязаните кориандър и магданоз в купа. Подправете със сол и черен пипер на усет, след което прибавете щипка индийско орехче.

Вижте още: Запечени палачинки

Пилешките бутчета се заливат със соса, прибавя се чесън.

След като ястието заври, оставете да къкри под похлупак за 10-15 минути.

Сервирайте готовите бутчета в сметанов сос и им се насладете!

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР