Бус с ученици претърпя инцидент на Подбалканския път София-Бургас, съобщават

...
Бус с ученици претърпя инцидент на Подбалканския път София-Бургас, съобщават
Коментари Харесай

Бус с ученици катастрофира на пътя София - Бургас заради кон

Бус с възпитаници претърпя случай на Подбалканския път София-Бургас, оповестяват от Министерство на вътрешните работи.

Инцидентът е станал около 22.30 часа на 9 май, когато и в Министерство на вътрешните работи е получен сигнал за пътнотранспортно произшествие сред училищен рейс и кон на основен път 1-6. Превозното средство е блъснало кон на пътното платно сред Клисура и Антон. 

Пътуващите в рейса не са потърпевши и след обработването на случая от полицейските чиновници са траяли пътуването си. След бързи оперативно-издирвателни дейности е открит притежателя на животното. Съставен му е акт.

Учениците са мощно изплашени от случилото се. Те са от Професионалната гимназия по селско стопанство в град Мъглиж. Пътували от София за родното им място. Удареният кон е бил чипиран, като ветеринарен доктор от Пирдоп ще разчете чипа и ще бъде наложена глоба на стопанина му.

В региона постоянно водачи алармират за животни на пътя. Час след случая с ученическия бус, Подбалканския път са пресекли други 20 коне. 

С оглед възстановяване на сигурността на придвижването и минимизиране на предпоставките за пътнотранспортни катастрофи с безстопанствени коне или такива, оставени без контрол от притежателите им, са подхванати дейности за спомагателни обходи на региона от полицейските дежурства. Уведомени са и другите виновни институции за предприемане на дейности от тяхната подготвеност.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР