Бус, натоварен с незаконна дървесина, е задържан при проверки в

...
Бус, натоварен с незаконна дървесина, е задържан при проверки в
Коментари Харесай

В „Суворово” задържаха бус с незаконна дървесина

Бус, претрупан с противозаконна дървесина, е арестуван при инспекции в Държавно горско стопанство „ Суворово ”. В моторното транспортно средство нарушителят транспортирал 13 куб. м дърва за огрев, добити без наложителното по закон позволение. Извършителят на сечта избягал при появяването на горските стражари. По случая е формиран констативен протокол, осведомят от Североизточно държавно дружество (СИДП).

При обход на територията на Държавно ловно стопанство „ Шерба ” са формирани 3 акта за противозаконен рандеман на 3 куб. м дърва за огрев. Други 5 акта са формирани за сеч на клони от сребролистна липа при нерегламентирано бране на билки за икономически цели. При рязането на дърветата нарушителите са увредили и оставащия дървостой, открили чиновниците на стопанството.

Акт е формиран и при интензивните инспекции в Държавно горско стопанство „ Варна ”, където горските стражари са задържали 3 куб. м нелегално добити дърва за огрев.

През миналата седмица в горските и ловни стопанства към Североизточно държавно дружество са осъществени общо 459 инспекции. 166 от тях са на обекти за рандеман на дървесина, 173 – на транспортни средства, а 120 на физически лица, от които 7 са фенове на риболова. Съставени са 16 акта, 9 от които са за нарушавания във Варненско.

От СИДП приканват жителите при подозрения за нередности в горите да подават сигнали на телефон 112.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР