Бурята Герит, която връхлетя Великобритания със силни ветрове, обилен сняг

...
Бурята Герит, която връхлетя Великобритания със силни ветрове, обилен сняг
Коментари Харесай

Мощна буря удари Великобритания, блокира пътища и остави хиляди без ток

Бурята " Герит ", която връхлетя Англия със мощни ветрове, изобилен сняг и дъжд, нощес нанесе вреди на къщи, прекъсна придвижването на влакове и остави хиляди хора без електричество в Шотландия и елементи от Северна Англия, съобщи Асошиейтед прес.

В някои крайбрежни региони на Шотландия на служащи се наложи да се оправят със скорост напразно от 128 км/ч, до момента в който се опитваха да възстановят електрозахранването, което беше прекратено, откакто падащи клони и други парчета повредиха електропроводи.

Около 14 хиляди семейства останаха нощес без ток.

Полицията в Манчестър, Северозападна Англия, заяви, че късно в сряда е получила многочислени известия за къщи, развалени от кратковременно " локализирано торнадо ". На фотоси се виждат откъснати покриви на къщи и коли, разрушени от паднали дървета, а жителите оповестяват за отнесени култивиран навеси.

Местните управляващи оповестиха, че към 100 парцела са били евакуирани през нощта. Местната полиция разгласи, че става въпрос за сериозен случай заради сериозността на вредите и евентуалния риск за публичната сигурност, макар че не се оповестява за потърпевши, написа Българска телеграфна агенция.

Бурята " Герит " провокира и съществени разстройства в придвижването на влаковете в Шотландия, където пътуването по някои линии беше прекратено, до момента в който чиновниците не извършат цялостна инспекция на мрежата.

Снегът блокира и някои пътища в Шотландия.

Летище " Хийтроу ", главният пътнически център във Англия, анулира 18 полета в сряда поради рестриктивните мерки на контрола на въздушното придвижване по вътрешните направления. Засегнати бяха също и полетите до европейски градове като Барселона и Берлин.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР