Буряна удари с пълна сила Варна. Поривите на вятъра тази

...
Буряна удари с пълна сила Варна. Поривите на вятъра тази
Коментари Харесай

Ураганът вилнее във Варна! СНИМКИ показват щетите

Буряна удари с цялостна мощ Варна. Поривите напразно довечера във Варна доближават 100 км/ч, прехвърча и сняг. Нови фрагменти илюстрират вредите из морския град, където стихията взе и жертва.

Близо 50 сигнала за паднали дървета и нарушено енергоснабдяване са получени в Община Варна към 18:00 часа през днешния ден.

Най-засегнат е регион „ Аспарухово “, където е нарушено придвижването по пътя за квартал „ Галата “ и по остарелия път за Бургас в местността „ Боровец “. На място са изпратени екипи на " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ". Нарушено е енергоподаването в местностите „ Ракитника “ и „ Боровец-север “. Екипи на „ Енерго-про “ отстраняват повредите.

По-рано през днешния ден беше затворено и пристанището. Вълнението на морето се чака да доближи шест бала в идващите часове.

Във връзка с острата фаза на урагана във Варна сега, Община Варна моли жителите да останат по домовете си и да не излизат, с изключение на в случаите на незабавна нужда.

Технически екипи и профилирана техника на разнообразни ведомства са към този момент на терен, с цел да се оправят с последствията от бедствието. Поради мощните пориви напразно по улиците има десетки съборени дървета и развалено имущество.

Движението на жителите в тези условия крие риск за живота и здравето. Поради тази причина призоваваме хората да остават по домовете си и да не включват доста електрически уреди по едно и също време.

Мобилизирани са ресурсите на всички общински и държавни служби – полиция, пожарна, гражданска отбрана, Енерго-про, ВиК и други – за справяне с последствията.

За на следващия ден в цяла Източна България е разгласен жълт и оранжев код за рисково време.

Снимки: MeteoBalkans

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР