Буря в Европейския парламент и ужас от корупционна сделка, свързана

...
Буря в Европейския парламент и ужас от корупционна сделка, свързана
Коментари Харесай

Буря в Европейския парламент. Бивш евродепутат и синдикалист са арестувани за корупция

Буря в Европейския парламент и смут от корупционна договорка, обвързвана с Катар, която раздрусва групата на социалистите. Бившият евродепутат Антонио Панцери, неговият асистент в предишния европарламент Франческо Джорджи, Лука Висентини, който неотдавна беше определен за общоприет секретар на Международната конфедерация на профсъюзите, бяха задържани от белгийската полиция през вчерашния ден сутринта, оповестява „ Куриере де ла сера “.

 

Новината беше публикувана от белгийските вестници Le Soir и Knack, които вечерта разшириха листата на задържаните, като прибавиха Ева Каили, партньорката на Джорджи, гръцка социалистка и една от четиринадесетте вицепрезиденти на Европейския парламент.

Домът на Кайли беше претърсен като офисите му в Европейския парламент. В прессъобщение белгийската федерална прокуратура изясни, че правосъдната полиция е направила 16 претърсвания на 14 адреса в разнообразни квартали на Брюксел като част от широкообхватно следствие на хипотетична незаконна организация, случаи на корупция и пране на пари.

 

„ От няколко месеца следователите на правосъдната полиция подозират, че страна от Персийския залив се е пробвала да повлияе на икономическите и политическите решения на Европейския парламент “, се изяснява в прессъобщението, като се прибавя, че пари в брой за 600 000 евро, както и компютърно съоръжение и мобилни телефони са конфискувани. Белгийските вестници оповестяват, че страната от Персийския залив е Катар, където се организира доста обсъжданото международно състезание по футбол.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР