Буря с дъжд и градушка удари западните квартали на София.Градушка

...
Буря с дъжд и градушка удари западните квартали на София.Градушка
Коментари Харесай

Градушка удари части от София

Буря с дъжд и градушка удари западните квартали на София.

Градушка падна над "Люлин ", а над квартал "Илиянци " се образуваха тъмни облаци. Буря имаше и в Костинброд.



Тази заран мощна стихия и дъжд имаше в София и Русе. В дунавския град бяха нанесени вреди по инфраструктурата - имаше паднали дървета и наводнени улици.

До среднощ явленията на всички места ще затихнат, а купестата облачност ще се размие, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология.

Във вторник

Утре ще доминира слънчево време. След обяд, основно над Източна България и планинските региони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали временен дъжд с гръмотевици. Ще продължи да духа слаб, в източните региони - до сдържан, североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат сред 24° и 29°, в София - към 24°. Атмосферното налягане е близо до междинното за юни - едва ще се намали.

Над Черноморието

Над Черноморието преди обяд ще бъде най-вече слънчево. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на обособени места ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 21°-23°. Температурата на морската вода е 21°-24°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините

Над планините преди обяд ще доминира слънчево време. След обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност и на обособени места, основно в Рило-Родопската област, ще превали и прегърми. Ще духа до сдържан, по билата - и краткотрайно мощен, североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра: към 18°, на 2000 метра - към 11°.

В сряда и в четвъртък

В сряда и в четвъртък повече слънчеви часове ще има преди обяд. Около и след обяд още веднъж ще се развива купесто-дъждовна облачност, ще има краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания, гръмотевични стихии и градушки, на повече места в Западна и Централна България. Във вторник вятърът ще остане от североизток, слаб, по морския бряг - до сдържан, в сряда ще се ориентира от изток. Температурите ще останат без основна смяна, оптималните ще са сред 23° и 28°.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР