Бурните ветрове на урагана Уила започнаха да отслабват докато тази

...
Бурните ветрове на урагана Уила започнаха да отслабват докато тази
Коментари Харесай

Ураганът Уила отслабва, преминавайки над Мексико

Бурните ветрове на урагана Уила започнаха да отслабват до момента в който тази заран мощната стихия напредваше към вътрешността на Мексико, съобщи Ройтерс.
По пътя си Уила прекъсваше електричеството и изкореняваше дървета, само че не взе жертви, оповестиха управляващите.

Уила, стихия от трета категория по петстепенната канара на Сафир-Симпсън, връхлетя късно нощес градчето Исла де Боске в северозападния щат Синалоа, с дъжд и ветрове със скорост от 195 км/ч, повреждайки здания в крайбрежните селища и курорти, където хиляди хора потърсиха заслон.

Началникът на щатската организация за гражданска отбрана Луис Фелипе Пуенте сподели, че хората са съумели да се скрият в точния момент. Националният център за ураганите предвижда през вчерашния ден, че доста скоро ураганът ще стартира да отслабва, до момента в който окото на бурята се движеше към столицата на щата Дуранго.

Уила е един от най-силните урагани, блъснал Мексико откъм Тихия океан през последните години.

"Беше в действителност мощен ", сподели Сесилия Креспо - говорителка на полицията в Ескуинапа, крайбрежен град, покрай който ураганът навлезе във вътрешността в сушата. "Събори дървета, лампи, стълбове, стени ", описа Креспо по телефона. "Няма електричество ".
Бурята навлезе в Мексико на към 80 км южно от Масатлан - огромен град и туристически курорт в Синалоа. В понеделник Уила доближи най-високата, пета категория с ветрове от 260 км/ч, преди да стартира да губи силата си.
Уила не вилня в историческия център на Масатлан, в който съвсем нямаше хора преди бурята да настъпи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР