Бури обхванаха части от Източна България. Ураганен вятър и градушки

...
Бури обхванаха части от Източна България. Ураганен вятър и градушки
Коментари Харесай

Бури и градушка в части от Източна България

Бури обгърнаха елементи от Източна България. Ураганен вятър и градушки нанесоха доста материални вреди.
Силна стихия с градушка удари Силистра и Дулово. Падналите ледени парчета са с размерите на дребни яйца. Те покриха огромна част от селата в региона.
Населението разяснява, че опасенията за евентуално опасна буря в региона на Силистра и Дулово са се оправдали, само че не са взети нужните ограничения с цел да се избегне градушката.
  Няма жертви, само че са . В Силистра има паднали дървета, а в Дулово хората се оплакват от унищожена годишна продукция. По къщите има забележими провали.
Силна градушка е паднала и в шуменското село Средковец. Това е станало към 14:20 часа през днешния ден. Има счупени дървета.

Силният вятър в  Симеоновград , съпроводен с градушка, е съборил доста дървета и стълбове. Изпочупени са коли и къщи. Бурята връхлита обитаемото място малко преди обяд. За минути минава през целия град. Паднали са близо 10 огромни дървета и стълбове. Едно от тях - върху двете коли на Тончо Стефанов. „ Продължи към 10-15 минути. Завихри се, събори някакви дървета. Излязох да погледна колите и видях, че и двете са смачкани ”, спомня си той. Силният вятър безусловно е изтръгнал покриви. Бурята остави и елементи от града и селата без ток и телефони. Екипи на общината започнаха разказване на вредите.

Кадри, изпратени от фен на NOVA, демонстрират вредите върху остарелия път от София за Бургас край  Нова Загора . На видеото се виждат паднали клони, счупени дървета и спрели по пътя коли.

Мощна стихия мина и през Южното Черноморие към 14 часа. Проливен дъжд, само че без гръмотевици и ураганен вятър, в границите на 10 минути сковава придвижването по пътищата в  Бургаско . Обилният дъжд не е предизвикал вреди. Малко по-късно времето още веднъж беше уместно за плаж.



Порой се изля и в  Сливен . Дъждът събори дървета и наводни улици. Част от клоните са паднали върху коли. Няма потърпевши хора. Обилният дъжд траял към 20 минути.


 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР