Бургазлийката Яна Ялдъзова става ревностен почитател на народната медицина още

...
Бургазлийката Яна Ялдъзова става ревностен почитател на народната медицина още
Коментари Харесай

Прилагайте профилактично това целебно биле 3 пъти по 15 дни на всеки 4 месеца и ще забравите за камъните в бъбреците

Бургазлийката Яна Ялдъзова става ревнив обожател на националната медицина още напълно млада, когато с помощта на един естествен лек съумява да се отърве от камък в бъбреците, който й основава доста болки и терзания. Тази рецепта и до през днешния ден стои на първата страница в бележника й, в който тя „ колекционира “ предписания и препоръки от национални лечители и от хора, съумели да се излекуват благодарение на натурални средства от природата.
Жената твърди, че в случай че човек ползва профилактично това целебно биле 3 пъти по 15 дни на всеки 4 месеца, то ще се изчистят всички песъчинки от бъбреците му и ще предотврати вечно образуването на камъни в тях.

А приготвянето на вълшебната запарка е обикновено. За задачата се взима лешникова кора, която се събира напролет или есента, като деликатно се избират допустимо най-тънките клончета от лесковия шубрак (горе-долу колкото молив дебели).
Кората се обелва и се изсушава. След това в 2 литра вода се поставя 1 шепа от нея и се вари до момента в който равнището на течността спадне с към 2 пръста. Ако съдът, който се употребява за варенето, е по-широк и плитък – намаляването на количеството на водата би трябвало да е към 1 пръст. В общия случай варенето продължава 20 минути на мощен огън. Получената запарка се оставя да изстине, след което се прецежда и се пие през целия ден вместо вода. Хубаво е обаче това да се прави преди хранене.

Разлиствайки скъпата си колекция от билкови предписания, Ялдъзова съумява да открие лек и против подлата и продължителна кашлица на своята племенница. За задачата тя разбърква с миксер една чаша прясно мляко, 1 супена лъжица мед и 1 супена лъжица домашна свинска мехлем. Цялата получена примес се изяжда вечерта преди лягане. През нощта болният би трябвало щедро да се изпоти най-малко няколко пъти, като в тези случаи следва неотложно да се преоблече.
Преди към двадесет години бащата на Яна се разболява от синузит. Проблемът се изостря и даже се стига до такава степен, че индивидът и обувките не може да си върже самичък, тъй като болките му се ускоряват отвратително, когато се наведе.

Яна стартира да разпитва близки и познати за някакво ефикасно лекуване от националната медицина. И тогава й споделят следната рецепта: Изважда се един корен от хрян. Измива се добре и се подсушава. Настъргва се на пластмасово ренде. Една супена лъжица от него се смесва с 1 супена лъжица кисело мляко (за предпочитане домашно), което авансово е изцедено на една филийка самун, с цел да се отдели суроватката от него.
Съставките се размесват добре, след което челото (участъкът сред веждите) се намазва щедро с мехлем или лоен крем. Върху това място се слага компрес от получената примес, като се предлага тя да се завие в тензух. Отгоре се покрива с няколко салфетки и парче хавлия и се завързва с шал. Така се стои към половин час.

Когато ползва тази процедура на своя татко, Яна вижда, че той получава огромно облекчение и по този начин умерено задрямва, че се разсънва чак след 3 часа. Болките му са изчезнали безследно и даже не се постанова компресът да се повтаря повече.
Баба си пък Яна съумява да излекува от тромбофлебит. Малко над десния гален на старата жена по някое време се появява оток с мрачен цвят, който стартира доста да я боли. Внучката се разравя усърдно из рецептите си и намира доста лесна за осъществяване процедура. Тя взима супа от кисело зеле. Затопля я до температура, малко по-висока от телесната, и облива на няколко пъти болното място на бабиния си крайник, като се постанова да претопля целебната течност. Още на четвъртия ден сутринта се открива, че синината е изчезнала. За всеки случай повтарят процедурата още два пъти.
Инфо: Десант

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР