Бургаският шестокласник Никола Байкушев – ученик от ОУ Христо Ботев“

...
Бургаският шестокласник Никола Байкушев – ученик от ОУ Христо Ботев“
Коментари Харесай

Шестокласник със смело сърце спря пожар, разгорял се край езерото Вая

Бургаският шестокласник Никола Байкушев – възпитаник от ОУ „ Христо Ботев “ в бургаския квартал Долно Езерово, сподели, че няма значение на каква възраст си, в случай че имаш огромно и самоуверено сърце. Той спря пожар, разгорял се край езерото Вая.

Това заяви кметът на Бургас Димитър Николов във фейсбук страницата.

Бил е с велосипеда си, когато е забелязал пушеците. Веднага се върнал у дома, с цел да обуе подобаващи обувки, взел кофи и дружно с татко си се върнали да гасят пламъците на недостъпното за противопожарен автомобил място.

" Върнах се у дома и незабавно започнах да диря бутилка или кофа. Видях една бяла кофа и я взех. Извиках татко ми и дружно дойдохме до тук. След това почнахме да гасим, взимахме вода от изтекла тръба “, споделя Никола Байкушев пред bTV.

" Доста необичайно беше - огънят си правеше тунел. Гореше подземен. Намирах от кое място избива огънят и там заливах с вода “, добавя момчето.

Налага му се да носи повече от 150 кофи с вода.

" Видях, че дребният ми наследник съумя да погаси най-важните огнища. Вдъхна ми убеденост, че можем да овладеем пожара, без да сигнализираме на тел. 112. С нашите дейности може би спасихме местообитанията на птиците “, сподели Галин Байкушев, татко на Никола.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР