Бургаският народен представител от парламентарната група на Коалиция БСП за

...
Бургаският народен представител от парламентарната група на Коалиция БСП за
Коментари Харесай

Инж. Петър Кънев с пореден сигнал за ремонт на пътя Царево-Малко Търново

Бургаският депутат от парламентарната група на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ инж. Петър Кънев за следващ път сложи на дневен ред съществуващия от дълги години проблем, обвързван с нуждата от ремонт на пътния сектор Царево – Малко Търново.

Чрез ръководителя на Народното събрание Росен Желязков, той зададе въпрос към министъра на районното развиване и благоустройството по отношение на път II – 99 „ Царево – Малко Търново “, който е с обща дължина 57 километра.

В документа инж. Петър Кънев акцентира, че от 2015 година насам

неведнъж е поставял въпроса за неприятното експлоатационно положение на трасето, само че все пак съществени дейности за възстановяване на асфалтовата настилка не са подхванати.

С изрично гледище да бъде обърнато внимание на казуса, националният представител е отправил през годините седем пъти питания по тематиката към петима разнообразни министри.

„ Изпълнението на частични поправки не дава резултат, защото цялото трасе е надхвърлило неведнъж експлоатационния си интервал. Пътната инфраструктура се утежнява с всеки минал ден и това основава предпоставки за пътно – транспортни катастрофи “, установи инж. Петър Кънев.

Той разяснява и че е належащо възстановяване на отводняването и възобновяване на прилежащите мостови уреди. Народният представител напомня, че въпросният път минава през най-красивите местности на Природен парк Странджа и е най-пряката връзка сред Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново и обитаемоте места по Южното Черноморие.

Депутатът упорства да получи отговор на въпроса

по кое време ще бъдат подхванати нужните ограничения и дейности за главен ремонт и рехабилитация на пътния сектор. От получения от Министерство на районното развиване и благоустройството отговор излиза наяве, че напъните, които инж. Петър Кънев е положил през времето дават резултат – за възстановяване на транспортната връзка с Граничен контролно-пропусквателен пункт Малко Търново, Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ) е планувала главен ремонт на 117 километра от второкласния път II – 99. За трасето към този момент има направени механически планове. За част от него АПИ е провела социална поръчка за избор на реализатори на строителство и строителен контрол.

Към момента обаче Агенцията на може да уточни съответен период за започване на строително – монтажните работи, защото в Комисията за защита на конкуренцията има постъпили тъжби против решенията за избор на реализатори и стартирането на дейностите зависи от решенията на други институции.

В отговора на министерството се показва, че през втората половина на 2024 година следва оповестяването на публични поръчки, касаещи осъществяването на ремонт и на останалата част от проблематичното трасе.

 

Източник: Флагман

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР