Бургаският бизнесмен Николай Филипов е задържан при акция на специализираната

...
Бургаският бизнесмен Николай Филипов е задържан при акция на специализираната
Коментари Харесай

Задържан е крупен бургаски бизнесмен

Бургаският предприемач Николай Филипов е арестуван при акция на профилираната прокуратура и ДАНС, извършена при цялостна секретност в сряда.

49-годишният предприемач, който е притежател на пристанище „ Европа” в Бургас е разследван за търговия с въздействие, пране на пари и данъчни закононарушения.

Към този миг от прокуратурата се въздържат от публични изказвания, само че се чака още на следващия ден да му бъде поискана непрекъсната мярка „ задържане под стража ", съобщи Нова телевизия.

По неофициална информация при претърсванията в офиса и дома му във вторник проверяващи са намерили 1,5 млн. лв. в брой, а в хода на следствието следва да бъдат проверявани контактите му със притежателя на „ Нове Холдинг” Васил Божков  Васил Божков Васил Крумов Божков е роден на 29 юли 1956 година във Велинград. Божков е български предприемач, апетитен от.

Изяснява се и версията за присъединяване във финансиране на митингите. Николай Филипов е прочут и като някогашния притежател на футболен клуб „ Нефтохимик ", от който се отхвърли през 2013 година. Бизнесът му се разгръща в земеделието, селския туризъм, скраб и цветни метали, има и рибарник, финансиран по стратегия САПАРД. И към днешна дата проверяващи не престават с разпити на лица, имащи отношение с бизнеса на Николай Филипов край морето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР