Бургаският апелативен съд потвърди първоначална мярка за неотклонение задържане под

...
Бургаският апелативен съд потвърди първоначална мярка за неотклонение задържане под
Коментари Харесай

Групата от африканци, продавали дрога в Слънчев бряг, остават в ареста

Бургаският апелативен съд удостовери първична мярка за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на седем лица - жители на Нигерия и Гана, упрекнати за присъединяване в проведена незаконна група за разпространяване на опиати.
Прочетете още
Сред тях е и някогашният футболист на " Левски " Майкъл Тевия от Гана.

О.М.Б. е упрекнат, че от неустановена дата до 23.07.2023 година в курорта Слънчев бряг управлявал проведена незаконна група. Останалите шестима са упрекнати, че по същото време и място са взели участие в ръководената от О.М.Б. проведена незаконна група.

И двете закононарушения са тежки, с планувана наказуемост отнемане от независимост до петнадесет и до 10 години, прецизират от съда.

Чужденците са арестувани под стража от 25 юли 2023 година Техните бранители са обжалвали определението на Окръжен съд Бургас пред въззивната инстанция. Според апелативните съдии обаче атакуваният правосъден акт е верен и закономерен.

В претекстовете си показват, че на този първичен стадий от следствието наличните доказателства са задоволителни да се направи извод за съпричастност на всички обвинени към инкриминираната активност, обвързвана с държане и разпространяване на наркотични субстанции в Слънчев бряг.

До момента събраните доказателства поддържат обвинителната теза, че тази активност е взаимна, съгласувана сред всички и осъществявана с користна цел.

Според съда налице е и втората законова предоставка за налагане на най-тежката мярка за неотклонение – заплаха от осъществяване на закононарушение, в случай че обвинените не бъдат арестувани на този стадий от следствието.

 Касае се за група с огромен брой участници, добре проведена и подмолно настояща за осъществяване на закононарушения, свързани с разпространяването на наркотични субстанции, стимулират се магистратите.
 Определението на Апелативен съд Бургас е дефинитивно.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР