Бургаският апелативен съд потвърди определение на първата инстанция, с което

...
Бургаският апелативен съд потвърди определение на първата инстанция, с което
Коментари Харесай

Оставиха в ареста шофьора, убил двама души и ранил още четирима при катастрофа в Поморие

Бургаският апелативен съд удостовери определение на първата инстанция, с което отношение на Ивелин И. е взета мярка за неотклонение „ задържане под стража “ , оповестиха от правното ведомство.

Ивелин И. е притеглен като обвинен за това, че на 8 ноември към 13:00 часа , на път І-9, км. 226+400, до винарска маза „ Боиар “, общ. Поморие, при ръководство на моторно транспортно средство – лек автомобил марка „ Ауди А7 “, нарушил разпоредбите за придвижване и по несъобразителност предизвикал гибелта на две лица и междинни телесни повреди на други четирима , като казусът е изключително тежък.

Въззивната инстанция приема, че анализът на събраните доказателства разрешава да се направи рационално съмнение за опцията обвиненият да е причинител на закононарушението, както и че е налична заплахата от укриване . Съдът показва, че досъдебното произвеждане е в начален етап и следва събирането на други доказателства и прецизиране на обвиняването.

Въззивният състав намира за обосновани заключенията на окръжните съдии, че са налице задоволително на брой влезнали в действие наказателни постановления и формирани фишове на обвинения, като много от тях са точно за ръководство на МПС с превишена скорост .

„ Тези условия, наред с данните, изнесени от разпитаните очевидци по отношение на държанието в съответния случай, водят до извода, че наложените му административни санкции не са оказали своя предпазен резултат и изправителен резултат по отношение на обвинения, като не са повлияли неговата очевидната импулсивност и предпочитание за бързи скорости при ръководството на МПС “, се споделя в определението на Апелативен съд–Бургас.

Обществената заплаха на самото закононарушение е по-висока от нормалната – освен поради броя на потърпевшите и техните телесни повреди , само че и поради първичните данни за механизма на осъществяване на закононарушението, събитията, при които е било осъществено, позволените няколко нарушавания на разпоредбите за придвижване и други

Настоящият адрес и трудовата ангажираност, не пренебрегват заплахата от укриване и осъществяване на друго закононарушение , защото същите са били налице все още на осъществяване на действието, само че не са препятствали обвиненият от осъществяване на закононарушение, показват апелативните съдии.

Определението на Апелативен съд–Бургас е дефинитивно .

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР