Бургаският апелативен съд потвърди доживотната присъда на Окръжен съд-Ямбол, с

...
Бургаският апелативен съд потвърди доживотната присъда на Окръжен съд-Ямбол, с
Коментари Харесай

Доживотната присъда за убийство на бременно момиче

Бургаският апелативен съд удостовери доживотната присъда на Окръжен съд-Ямбол, с която подсъдимият Йовчо Стоянов е приет за отговорен и наказан за убийството на бременната Мария, оповестиха от институцията.

Престъплението е осъществено на 12 август 2021 година в село Недялско, община Стралджа. Подсъдимият съзнателно е умъртвил 17-годишното бременно момиче, негова доведена щерка, посредством удушаване, като действието е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, показват магистратите.

Съдът е постановил присъдата да бъде изтърпяна при първичен " специфичен режим ". Подсъдимият е наказан да заплати на фамилията на умрялата общо 270 000 лева обезщетение за претърпени неимуществени вреди.

Подсъдимият е съзнавал общественоопасния темперамент на действието. Апелативният съд е намерил за вярна и преценката на окръжните съдии, че държанието на подсъдимия разкрива демонстрация на особена свирепост.

Апелативните съдии са солидарни с извода, че изключителната тежест на осъщественото от подсъдимия закононарушение по чл.116 от Наказателен кодекс обуславя налагането на едно от най-тежките по тип санкции - " пожизнен затвор ".

Решението на Апелативен съд – Бургас  подлежи на касационно обжалване и протестиране пред Върховния касационен съд на Република България в петнадесетдневен период от съобщаването му на страните.

Припомняме, че доживотната присъда на Йовчо Стоянов е една от двете доживотни присъди, произнесени в съдилищата в Апелативен район-Бургас през предходната година. Второто дело също е за ликвидиране.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР