Burgas24.bg виж галерията Общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев алармира за

...
Burgas24.bg виж галерията
Общественият посредник на Бургас Тодор Стамболиев алармира за
Коментари Харесай

Опасна ли е детската градина в Черноморец? Вижте в какво състояние е забавачката!

Burgas24.bg виж галерията Общественият медиатор на Бургас Тодор Стамболиев сигнализира за окаяното положение на детската градина в Черноморец. Опасната постройка е посещавана всекидневно от към 30 деца. Според поданици на курортния град би трябвало да се направи незабавен ремонт, апелите на родителите обаче не са чути.

Стамболиев е потърсен от А. Стоянова, съгласно която по стените на постройката има пукнатини, някои от които с величина до 4 см. Жената е строителен инженер и е на мнение, че не става въпрос за напукване на мазилката, а за градивни промени, породени от проваляне на постройката, в която всекидневно се образоват близо 30 деца, разпределени в две групи. Тя е показала като доказателство на своята теза невъзможността да се отварят някои от прозорците в обособени пространства.

Burgas24.bg разгласява част от писмото до медиите на Стамболиев:

" По време на срещата ни ми беше възложен и обстоен снимков материал, в атачмънтите.  Ако изложените в жалбата до мен обстоятелства са достоверни, считам, че потребността от бърза реакция е наложителна, а постройката би трябвало да бъде укрепена и ремонтирана.

Стоянова твърди, че това състояние продължава към този момент втора година, а на апелите на родителите за ремонт няма отговор.

Напълно съм наясно, че нямам териториална подготвеност и никакви пълномощия за интервенция в работата на Общинска администрация на Община Созопол, само че си разреших да изпратя сигнала до кмета Панайот Рейзи, като се надявам да разпореди осъществяването на инспекция, за каквато го приканват жителите на гр. Черноморец.

Вярвам, че господин Рейзи ще отбрани в оптималната степен ползите на родителите и децата и при нужда със своя екип ще предприеме незабавни ограничения по подсилване на постройката и основаване на безвредни условия за осъществяване на занятия за децата.

Същия сигнал изпратих и до Регионалния инспекторат на МОН в Бургас ".
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР