Бургас затяга мерките срещу COVID-19. Заради усложнената епидемична обстановка в

...
Бургас затяга мерките срещу COVID-19. Заради усложнената епидемична обстановка в
Коментари Харесай

Бургас затяга ковид мерките - спират се масови мероприятия, част от учениците минават онлайн

Бургас стяга ограниченията против COVID-19. Заради усложнената епидемиологична конюнктура в Бургаска област Съветът по опазване на здравето взе решение за спомагателни противоепидемични ограничения.

Ето какви са новите ограничения:

- Увеличава се броят на Коронавирус леглата в региона на 466, с включени 36 кревати за пациенти, нуждаещи се от интензивни грижи.

- Преустановява се провеждането на всеобщи мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания, фермерски пазари и базари (извън записаните като обекти с публично предназначение) и други, при които не е допустимо използване на така наречен зелен документ за наличие.

- Преустановява се провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари и други Ограничава се публиката на културни, театрални и други мероприятия – до 50% и показване на наложителен зелен документ.

- Спортни мероприятия ще се организират без аудитория, като присъстващите на мероприятието ще са със наложителен зелен документ.

- За интервала от 24 януари – 28 януари се планува прекосяване в електронно образование за учениците от 5., 6., 8., 9. и 11. класове във всички общини, като се изключи община Руен.

За учениците от 1. до 4. клас, както и за учениците от 7., 10. и 12. клас остава присъствения образователен развой във всички общини при съблюдаване на противоепидемичните ограничения.

- Директорите на образователните заведения според съответната конюнктура в даденото учебно заведение да могат да вземат решения за прекратяване на присъствените занятия.

- Преустановява се смесването на деца от разнообразни паралелки в целодневна форма на образование.

- Деца ще могат да посещават обекти с публично предопределение (МОЛ, кина, заведения за хранене и др.) единствено в наличието на родител или аставник.

- Преустановява се присъственото образование във висшите образователни заведения, като се изключи на практика извършения за студенти по медицина, стоматология и други при нужда и изпити при недопускане повече от 10 души в стая/зала и съблюдаване на условията за зелен документ.

Мерките ще влязат в действие от 24 януари 2022 година
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР