Бургас. За Бургас е чест за втори път да бъде

...
Бургас. За Бургас е чест за втори път да бъде
Коментари Харесай

Бургас: Започва 3-тото Световно първенство по тай чи

Бургас. За Бургас е чест за повторно да бъде хазаин на Световно състезание по ушу. Това е спорт, който набира все по-голяма известност в България и изключително в нашия град. Това сподели на конференция през днешния ден зам.-кметът Лорис Мануелян във връзка откриването на шампионата, който ще се организира от 27-ми септември до 2-ри октомври в зала " Младост ", оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . В срещата участваха още Антъни Го - вицепрезидент на Световната ушу федерация, Джан Дзипинг - основен секретар на Световната ушу федерация, Стефан Колев - президент на Българската ушу федерация, Петър Драгоев - вицепрезидент на Българската ушу федерация и Марта Бър - медиен шеф на Световната ушу федерация.
500 състезатели от 35 страни на 5 континента ще вземат участие в елитното съревнование. То се провежда от Световната федерация по ушу, Българската федерация по ушу и поддръжката на Община Бургас.
" Над 500 млн. души по света се занимават с ушу, а над 100 млн. - с Тай Чи. Днес, в 19.30 часа в зала " Младост " се открива Световното състезание, чиито хазаин е Бургас. В идващите 4 дни бургазлии ще могат да следят най-хубавите състезатели по Тай дзи цюан или Тай Чи. За повторно в границите на две години организираме международно състезание по ушу в Бургас. Досега в никакъв случай една и съща федерация не е печелила две международни шампионати едно след друго, за което благодаря на Община Бургас за поддръжката. Ще покажем, че българите сме положителни домакини. Надявам се в бъдеще да станем сериозен фактор в международното ушу ", показа президентът на Българската федерация по ушу Стефан Колев.
" Тук сме да подкрепим 3-то Световно състезание по Тай Чи, което ще се организира в красивия български град Бургас. Тай Чи се разраства във всички страни и континенти. Ентусиазмът пораства и това, че във вашия град идват топ спортистите на този спорт е доказателство за това. В Световната УШУ федерация членуват 152 организации от целия свят, а българската федерация е една от най-активните измежду тях и ни оказва помощ нашия спорт да стане олимпийска дисциплинираност. Милиони фенове ще следят надпреварата в Бургас посредством нашия формален YouTube канал. ", добави вицепрезидентът на Световната ушу Федерация Антъни Го.
В влиятелното съревнование ще вземат участие топ бойци от страни в целия свят - Китай, Япония, Сингапур, Хонконг, Макао, Русия, Съединени американски щати, Канада, България и други
" Провеждането на Световно състезание по Тай Чи у нас е една сбъдната фантазия на няколко генерации треньори и спортисти по ушу. Българският тим се състои от шестима участници от три клуба, които ще дадат всичко от себе си, с цел да показват града и страната ни по най-хубавия вероятен метод. Това са Десислава Холодна, Иво Георгиев, Станислав Благоев, Димитър Тончев, Теодор Недев и аз. Каним всички бургазлии да дойдат в зала " Младост ", с цел да ни поддържат ", съобщи Петър Драгоев - вицепрезидент на Българската УШУ Федерация и капитан на националния ни тим.
УШУ е разгласен от Световната здравна организация за спорт на 21 век, поради Тай Чи. Това е комбиниране от оздравителна гимнастика и едно от най-опасните бойни изкуства. Практикува се от хора на всякаква възраст и обществено състояние като в това време е доста потребно за кондиция и на тялото, и на мозъка.
Тай Чи е най-практикуваният жанр в ушу, или както е по-популярно у нас Кунг Фу. Големият интерес към този жанр постанова организирането на настрана международно състезание, което се организира на всеки две години, към този момент за 3-ти път. То се характеризира с бавните и грациозни придвижвания и комбинацията от мощни и меки техники. В този жанр се включват подстиловете Чън, Ян, Сун и У. Стилът се отличава с мудни придвижвания, преминаващи в избухливи удари - техника, изискваща цялостна естетика сред придвижване и дишане, както и централизация и съгласуваност на цялото тяло.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР