Бургас ще бъде първият град, който ще приеме мащабен Международен

...
Бургас ще бъде първият град, който ще приеме мащабен Международен
Коментари Харесай

Водещи учени от цял свят пристигат в Бургас за Първия международен симпозиум по биоинформатика и биомедицина

Бургас ще бъде първият град, който ще одобри огромен Международен симпозиум по биоинформатика и биомедицина - BioInfoMed` 2020. На 8-10 октомври в новопостроения Конгресен център на Морска гара водещи учени от целия свят ще се съберат за първи път, с цел да показват най-съвременните проучвания и нововъведения в областите биомедицина, биоинформатика, компютърни технологии, публично опазване на здравето и качество на живота.
Интересът към първото издание на конференцията докара до 94 научни отчети, които бяха подадени, като от тях са утвърдени и позволени за присъединяване 75. Авторите им са учени и откриватели от Мексико, Индия, Англия, Южна Африка, Франция, Австралия, Съединени американски щати, Белгия, Полша, Узбекистан, Македония и други страни. Сред тях се открояват изтъкнати учени от Boston University и Harvard Medical School, Съединени американски щати, от Technological Institute of Tijuana, Мексико и други влиятелни университети и научни институти.
 За първи път в историята си Бургас има клуб по синхронно плуване За първи път в историята си Бургас има клуб по синхронно плуване
Бургас е прочут у нас, а и надалеч зад границите на България със мощните си школи по акробатика, художествена гимнастика, спортни танци...
Организатори на форума са Институтът по биофизика и биомедицинско инженерство към Българска академия на науките, Университет " Проф. доктор Асен Златаров " - Бургас, УМБАЛСМ " Н. И. Пирогов ", Съюзът на учените в България и Община Бургас.
Сред водещите тематики на форума ще бъдат разбори на огромни данни в медицината и биологията, взимане на решения в медицината, изкуствен интелект в медицината и опазването на здравето, биомедицинско моделиране и инженерство, биомембрани и биоматериали, клетъчно и тъканно инженерство, изчислителна биология и биомолекулно моделиране.
Авторите на по-интересните и значими научни проучвания ще бъдат поканени да подадат публикации в цялостен текст за печатане в алманах от поредност на интернационалното научно издателство " Springer ".
Във връзка със обстановката с пандемията от COVID-19, уредниците са планували всички, нужни превантивни ограничения за обезпечаване сигурността на участниците.
 Бургазлии посрещат „ Флора есен “ с хризантеми, далии, орхидеи и други хубости Бургазлии посрещат „ Флора есен “ с хризантеми, далии, орхидеи и други хубости
Бургазлии се гордеят със своето обичайно цветно ревю " Флора ". За страдание, то не можа да се организира тази пролет в нормалния си...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР