Бургас ще бъде домакин на националната конференция Нулевоенергийните сгради: Бъдещето

...
Бургас ще бъде домакин на националната конференция Нулевоенергийните сгради: Бъдещето
Коментари Харесай

Дни на нулевоенергийните сгради от 31 май в Бургас

Бургас ще бъде хазаин на националната конференция „ Нулевоенергийните здания: Бъдещето и в този момент “, която ще се организира в интервала 31 май – 2 юни в Експоцентър „ Флора ”, и онлайн. Организатори на събитието са Центърът за енергийна успеваемост „ ЕнЕфект “ и Общинската мрежа за енергийна успеваемост „ ЕкоЕнергия “.

В първия ден от събитието участниците ще могат да се срещнат с настоящи обучителни схеми и просветителните благоприятни условия в бранша, като програмата за деня ще завърши с открита полемика за развиването на система за продължаваща професионална подготовка.

Финансирането на нулевоенергийни здания и сградно възобновяване ще бъде във фокуса на следващата кръгла маса за застраховане на вложения в енергийна успеваемост в България, която ще се организира през втория ден, 1 юни. В две поредни профилирани сесии ще се дискутират въпроси, свързани с прекосяването към съфинансиране от страна на притежателите при осъществяването на националните стратегии за сградно възобновяване и съществуващите финансови механизми.

Централната тематика за третия ден на конференцията е ролята на локалните управляващи за осъществяването на европейските и националните политики за климат и енергетика, като в програмата е очакван и профилиран семинар за финансиране на общински вложения в енергийна успеваемост с присъединяване на представители на Европейската капиталова банка.

• Учебен семинар за проектанти и строителни експерти, както и семинар за домоуправители и притежатели на жилища;

• Провеждане на демонстрации и фирмени представяния на най-новите строителни материали, произведения и технологии;

• Семинари за показване на стратегии за финансиране и технологии за ВЕИ;

• Обсъждане на опциите за реализация на енергийни кооперативи в България;

• Представяне на първата в България нулевоенергийна каравана.

Събитието се реализира със съдействието на Община Бургас.Участието е гратис, а регистрацията е отворена на адрес:https://forms.gle/xbcFKaDP34VR1vBs7
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР