Бургас ще бъде домакин на IX-та Национална конференцията, посветена на

...
Бургас ще бъде домакин на IX-та Национална конференцията, посветена на
Коментари Харесай

Бургас ще бъде домакин на IX-та Национална конференция, посветена на Международния ден на младежта

Бургас ще бъде хазаин на IX-та Национална конференцията, отдадена на Международния ден на младежта – 12 август, която ще се организира на 12 и 13 август в Експо център " Флора “. Събитието е част от информационната акцията на Европейската фестивална асоциация #НевъзможноБезМладежта в границите на Европейската година на младежта - #ImpossibleWithoutYouth/ #ImpossibleWithoutYou.

По време на конференцията “Достъп на младежите до просвета: Ролята на младежките сформира " ще бъде обрисуван приносът на младежките сформира за свързване, разширение и включване на младежите в общността; за основаване на новаторска и приобщаваща просветителна среда; за развиването на гении, за запазване на обичайни полезности и запознаване със международната просвета. Ще бъдат дискутирани провокации пред партньорството сред културните организации и младежите и ще бъдат показани новаторски планове в региона.

Участници в конференцията са представители на държавна и общинска администрация, неправителствени организации, просветителни и културни институции, откриватели и бизнес от разнообразни обитаеми места в България.

По време на конференцията на 12 август от 18.30 часа в Експо център " Флора “ ще бъдат връчени националните награди " ПроКултура “ за принос към разширението на достъпа на младежите до просвета в категориите " Държавен културен институт “, " Общински културен институт “, " Културна организация “, " Читалище “, " Община “, " Училище “, " Детска градина “, " Гражданска организация “, " Фестивал “ и " Цялостен принос “. За пръв впът ще бъде връчена премия в категория " Културна иновация “.

Сред номинираните са Община Бургас, НУМСИ " Проф. Панчо Владигеров “ - Бургас, Държавна опера - Бургас, Сдружение " Каритас София “, Сдружение с нестопанска цел " Школа за деца и младежи в неравностойно състояние Дедал " - Варна, Българско национално радио, " Невиждан спектакъл “ и Училище за зрение, детски хорове, юношески духови и симфонични оркестри, балетни обединения, фолклорни ансамбли, и театрални клубове от цялата страна. Конференцията и церемонията по връчване на премиите " ПроКултура‘2022 “ ще бъдат предавани директно във Facebook страницата на акцията: https://www.facebook.com/DostapDoKultura

Националната акция " Достъп на младежите до просвета “ започва през 2013 година с приемането на Декларация за достъп на младежите до просвета от БАРОК и Българската асоциация на младежките служащи. Днес към Декларацията са се включили Министерство на културата, Министерство на младежта и спорта, Министерство на образованието и науката, Министерство на труда и обществената политика, Агенция за протекция на детето, Агенция за обществено подкрепяне, над 80 общини, Национален юношески конгрес, Граждански институт, институции и цивилен организации.

Основна цел на самодейността е да насърчи национално виновен разговор сред всички в региона на културата за основаване на удобна, мотивираща и подкрепяща среда за приобщаването на младежите към просвета в България.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР