Бургас ще бъде домакин на 3 по 3 фестивал, който

...
Бургас ще бъде домакин на 3 по 3 фестивал, който
Коментари Харесай

Бургас ще бъде домакин на 3x3 фестивал

Бургас ще бъде хазаин на 3 по 3 фестивал, който е петата самодейност от поредицата " Стани по-добър ". Фестивалите се провеждат от БФБаскетбол като част от програмата на ФИБА Европа Her World Her Rules, който цели разпространение на баскетбола измежду най-малките девойки. До в този момент фестивали за бъдещите баскетболни звезди бяха извършени в Габрово, Гоце Делчев, Варна и Пловдив.

Над 100 девойки се чакат да се съберат в зала " Бойчо Брънзов " в града на 17 февруари, с цел да показват и споделят баскетболните си умения и да придобият нови такива. Очакват се състезателки сред 8 и 14-годишна възраст и треньори, представители на локалните учебни заведения и клубове както от града, по този начин и от целия източен район на България. Треньорите ще имат опция да обменят опит и познания с сътрудници и експерти.

Главни координатори на събитието и програмата са управител развиване женски баскетбол Албена Брънзова и менторът Гергана Брънзова, експерт по холистичен баскетбол, менторство, оптимална спортна подготовка и личностно развиване.

Като специфичен посетител в самодейността още веднъж ще се включи един от деятелите на треньорството за подрастващи девойки в България Венцислав Гечев. В екипа беше притеглен и Даниел Димитров - експерт водачество и екипна работа.

Финалът на програмата Her World Her Rule за България ще бъде на 8 март в София, като задачата е да се обзет оптимален брой дребни девойки в учебна възраст и локални треньори, които да възпламенят искрата на любовта към баскетбола в децата. В София участничките също ще се срещнат със профилирани умения за развиване в 3 по 3 баскетбола.

Инициативата у нас е под надслова #newgenbasketballbulgaria (ново потомство баскетболистки в България).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР