Бургас. С концерт Бургас ще отбележи Деня на толерантността –

...
Бургас. С концерт Бургас ще отбележи Деня на толерантността –
Коментари Харесай

Бургас: С концерт в града ще бъде отбелязан Денят на толерантността

Бургас. С концерт Бургас ще означи Деня на толерантността – 16 ноември. Водещ и един от участващите реализатори е Дичо, а на сцената ще се изявят още дуетът Тодор Тодоров и Богомила Цекова, както и рок групите „ Stiff bones “, „ Spooky tones “ и „ Nevermind “. Началото е от 16.30 часа. При хубаво време концертът ще се организира на площад „ Тройката “. Ако вали, той ще бъде изместен в Културен дом на нефтохимика. Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас.
Концертът е част от изпълнявания от Община Бургас план „ Интегриран метод за реализиране на значими и устойчиви резултати в просветителната интеграция на възпитаници от етнически малцинства “. Той е финансиран от Оперативна стратегия „ Наука и обучение за образован напредък “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейските структурни и капиталови фондове.
16 ноември е разгласен от Организация на обединените нации за Международен ден на толерантността. Бургаският хепънинг има за цел да възпитава младежите, че за хората се съди най-много по вътрешния им тип, а не по външния.
„ Толерантността е почитание, приемане и оценяване на богатото разнообразие на културите на нашия свят, на нашите форми на изложение и способи на човешкото съществуване. Тя е синоним на познания, отвореност, другарство и независимост на мисълта, съвестта и убежденията “, се споделя в декларация на Организация на обединените нации, отдадена на толерантността.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР