Бургас. Новият Общински съвет в Бургас за мандат 2019 -

...
Бургас. Новият Общински съвет в Бургас за мандат 2019 -
Коментари Харесай

Новият Общински съвет в Бургас откри първото си заседание и положи клетва

Бургас. Новият Общински съвет в Бургас за мандат 2019 - 2023 година откри първото си съвещание и постави клетва, съобщи кореспондент на Радио „ Фокус “ - Бургас . Клетва поставиха новоизбраните за общински съветници, кметът на Община Бургас и кметове на кметства в общината.
Областният шеф Вълчо Чолаков откри съвещанието, прикани бъдещите съветници да работят съзнателно и качествено за богатството на града. „ Добрият управленец не е капсулован в своята партия, визия и политика. Добрият управленец надгражда постигнатото и почита съперниците си. Убеден съм, че в тази зала има положителни управленци. Общински консултант не е купа или орден, това е отговорност и опция да се направи нещо свястно за града - направете го “, означи регионалният шеф Вълчо Чолаков.
Всички 51 общински съветници се заклеха да съблюдават Конституцията и законите на страната, във всичките си дейности да се борят за ползите на жителите на Бургас и да работят за тяхното благополучие. След полагането на клетвата кметът Димитър Николов първи подписа клетвения лист, а след него го направиха поименно всички кметовете на обитаеми места в общината и общинските съветници от мандат 2019 - 2023 година
„ Фокус “ напомня , че 10 партии и обединения ще сформират новия мандат на Общински съвет - Бургас. Членовете на новия локален парламент още веднъж ще бъдат 51. След преброяването на вота от неделя стана ясно, че най-силна поддръжка (43.21%) са получили представителите на Политическа партия ГЕРБ, които ще имат 24-ма представители в Съвета. ПГ „ Българска социалистическа партия за България “ е получила вота на 7 743 (12.15%) от гласоподавателите и в мандат 2019 - 2023 година ще бъде показана от 7 души. Политическа партия „ Средна европейска класа " получи доверието на 5 907 (9.27%) от гласоподавателите и в новия Обс ще има 5 нейни представители. Веднага след тях по поддръжка се подреди Политическа партия „ Движение България на жителите ", която завоюва 4277 (6.71%) гласове, по тази причина четирима от нейната листата ще бъдат членове на новия Общински съвет в Бургас. Политическа партия „ Възраждане “, Политическа партия " Национален фронт за избавление на България ", Политическа партия „ Съюз на демократичните сили ", „ Демократична България - Обединение ", както и коалиция " Ние, жителите " ще имат по две места в новия мандат, а Политическа партия „ Движение за права и свободи " ще бъде показана в локалния парламент от един общински консултант.
Мария ПОПЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР