Бургас. Хорова школа Милка Стоева предлага на публиката поредица от

...
Бургас. Хорова школа Милка Стоева предлага на публиката поредица от
Коментари Харесай

Бургас: Хорова школа „Милка Стоева“ открива своя юбилеен сезон с концерт

Бургас. Хорова школа " Милка Стоева " предлага на публиката поредност от музикални събития, отдадени на 70-годишнината от основаването на детския хор, оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Първият концерт ще се състои на 24 ноември, петък, от 18:30 часа в зала " Аула " на Окръжен съд - Бургас.
Изпълнители на ретро творбите ще бъдат сегашни хористи от детски хор " Милка Стоева " и хористи от разбъркан хор " Бургас " - двете представителни обединения на школата. Събитието се провежда от Младежкия културен център с общителното подпомагане на Окръжен съд - Бургас. Входът е свободен.
Детски хор " Милка Стоева " е основан през 1947 година от известния възпитател, композитор и диригент Борис Ибришимов. Със своята богата 70-годишна креативна биография бургаската групировка се подрежда измежду най-хубавите български хорове в страната. В годините е прераснал в хорова школа, възпитала и основала доста известни музиканти, артисти и ценители на музиката и изкуството. Огромен дял за високото равнище, за огромните интернационалните оценки и деен културен живот на състава има дългогодишният диригент и началник на хора - Милка Стоева, чието име хорът приема през 2003 година. Към сегашния миг диригент и началник на школата е Светла Стоева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР