Бургас да стане национален и европейски център на научно-изследователската дейност

...
Бургас да стане национален и европейски център на научно-изследователската дейност
Коментари Харесай

Бургас става център за изследване на Черно море

Бургас да стане народен и европейски център на научно-изследователската активност за изследване на флората и фауната в. Това е упоритостта на Община Бургас и Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “, които осъществят взаимен план за запазване на Бургаския залив от замърсяване. Той е озаглавен „ Повишаване на знанията за морската околна среда за стабилно ръководство на морските запаси и реализиране задачите на наследник напредък “ и беше показан на онлайн конференция.
В нея се включиха ръководителят на Парламентарната комисия по околната среда и водите Ивелина Василева и проф. Севдалина Турманова от Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ и ръководител на Общинския съвет в Бургас. Подробни проучвания за замърсеността на морската вода ще бъдат осъществени в 6 точки в Бургаския залив, където има мощно въздействие на човешката активност. Сред тях са крайбрежието на „ Сарафово “ и Крайморие, регионът на остров Света Анастасия и плажовете в Бургас. Събраната информация ще бъде систематизирана в подробна карта.
 Морското учебно заведение в Бургас закупува съвременен морски симулатор Морското учебно заведение в Бургас закупува съвременен морски симулатор
Професионалната гимназия по морско мореплаване и лов на риба " Св. Никола " подписа контракт с компания VSTEP BV( “VSTEP ”), Холан...
Данните ще се употребяват за формулирането на тактики и действия, които да лимитират в оптималната степен замърсяването на Черно море. Събирането на информацията ще се прави и благодарение на специфичен уред за подводни действия. С него ще се снимат отпадъците както на повърхността на водата, по този начин и на морското дъно. За ограничението на замърсяването с пластмаса Община Бургас възнамерява да сътвори „ наследник етикет “. Той ще се дава на тези заведения, които спрат потреблението на такива принадлежности и съдове за еднократна приложимост.
Заведенията, които получат „ наследник етикет “, ще бъдат представяни като образец за положителни екологични практики по време на конференции, отдадени на околната среда и туризма. Като част от ограниченията за ръководство на човешкото влияние върху морската околна среда, Университет " Проф. доктор Асен Златаров " ще разкрие нова дисциплинираност " Полимерни замърсители в морска среда " към магистърски стратегии „ Екология и запазване на околната среда ”, „ Екология и екологичен мениджмънт ” и „ Технология на материалите и материалознание ".
Създаването на дисциплината е обвързано с разбора и класификацията на полимери в морските води и провеждането на сезонен мониторинг. Проектът „ Повишаване на знанията за морската околна среда за стабилно ръководство на морските запаси и реализиране задачите на наследник напредък “ се финансира по Програма за морско дело и риболовство 2014 – 2020 година, ДБФП № BG14MFOP001-6.004-0007-C01/МДР-ИР-01-237/14.12.2020 година, дълготрайност - 24 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР