Бургас. Българо-италиански бизнес форум, насочен към добрите практики, възможностите за

...
Бургас. Българо-италиански бизнес форум, насочен към добрите практики, възможностите за
Коментари Харесай

Бургас: Българо-италиански бизнес форум ще насърчава взаимните инвестиции

Бургас. Българо-италиански бизнес конгрес, ориентиран към положителните практики, опциите за вложения и партньорство сред България и Италия, ще се организира на 12 септември в Бургас (Грандхотел " Приморец " ).Това оповестиха от пресцентъра на Община Бургас . Събитието е проведено от Индустриален и логистичен парк - Бургас, сп. Enterprise и Конфиндустрия България, с формалното партньорство на КРИБ - Бургас и под патронажа на Община Бургас.
По време на форума ще бъдат показани сполучливите принадлежности за нови вложения и развиване на бизнеса сред двете страни. В допълнение ще бъдат дискутирани и опциите за партньорство в направление търговия и произвеждане на текстилни артикули и машини, мебели, хранително-вкусова индустрия и други, както и формите за привличане на туристи от Италия в България и назад. Специално присъединяване ще вземат италиански компании, бизнесмени и вложители с интерес за бизнес в България и района.
Идеята на събитието е да бъде и платформа за проведени двустранни срещи сред италиански и български компании, които да допринесат за основаването на нови и одобряване на съществуващите контакти сред бизнеса от двете страни.
По публични данни на Министерството на стопанската система, Италия е един от главните търговско-икономически сътрудници на България, като дружно с Германия, Румъния, Гърция, Франция и Белгия приема 68 % от износа ни за единния пазар. От януари износът на български артикули за Европейски Съюз нараства с 11,1 %, достигайки близо 25 милиарда лева
На форума ще бъдат показани настоящи данни и разбор на капиталовия климат в България от страна на Българската организация за вложения, както и главните преимущества и макроикономически индикатори на България.
Специален посетител на събитието ще бъде Н.Пр. Стефано Балди, дипломат на Италия у нас.
За присъединяване като гост-лектори са поканени някои от най-големите италиански вложители в България. Събитието е ориентирано към представители на български и италиански компании - притежатели, шефове и изпълнителни шефове на компании от разнообразни браншове и промишлености, бизнесмени, вложители с интерес към развиване на взаимни планове.
Работните езици са български италиански.
Oфициални сътрудници на форума са: УниКредит Булбанк, Бургас Трък Сервиз, Металсистем, Едоардо Миролио, Кафе Милани и Mac Port.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР