Бурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия.

...
Бурата е свежо италианско сирене, което произхожда от Южна Италия.
Коментари Харесай

ново място: Sorrento Pizza & Grill

Бурата е свежо италианско сирене, което произлиза от Южна Италия. Неслучайно е кръстено по този начин - Buratta на италиански значи маслен. Най-често се прави с краве мляко, защото то е по-разпространено и по-евтино от биволското. Сиренето бурата безусловно се топи в устата - съставлява моцарела, която се оформя на торбичка и се цялостни със сметана. След това буратата се увива в листа от билката асфодел. По тях елементарно може да се разбере дали сиренето е прясно.
Фотограф: Цветелина Белутова
Именно усетът на същинска, качествена бурата, опитана в компанията на пържени картофи с паста от трюфел, ме трансформира в предан клиент на новия италиански ресторант Sorrento. Осмелих се да вляза там чак два месеца, откакто Sorrento отвори порти през февруари. Колебанието ми идваше най-много от обстоятелството, че мястото остана празно много време. Да дам късмет на този квартален за мен ресторант ме убеди краткостта на менюто - гаранция, че нещата се вършат на момента, и то от пресни артикули.

Собственик и готвач е Джанфранко Монети от Неапол, който живее в България от 29 години. Първо готвел в " Ла Капанина ", след това и в други заведения за хранене. Преди България е работил в Америка, Шри Ланка, Франция, Карибите и даже Слънчев бряг. Там първо направил ресторанта Amorra, по-късно и Stella di Mare против хотел " Глобус ".

Готви от 9-годишен - ходел след учебно заведение в локален неаполитански ресторант. На 16 татко му го изпраща в Лондон, с цел да учи занаята в известния ресторант Prima Pasta.
Фотограф: Цветелина Белутова Реклама
" В България има доста италиански заведения за хранене ", споделя неаполитанецът. " Но не считам, че множеството от тях вършат нещата както би трябвало, и то с достоверни артикули. " Точно такава е и концепцията на ресторант Sorrento - единствено най-качественото, и то приготвено по-най-добрата рецепта. Ако имате подозрения - просто пробвайте паста " Карбонара ". Пиците (добро тесто и без корист със солта) също ще ви карат да се връщате тук, изключително тази с четири сирена.

бул. " Княгиня Мария Луиза " 63
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Тема Неща
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР