Бунтовниците в Южна Сирия са в дълбоко разногласие след споразумение

...
Бунтовниците в Южна Сирия са в дълбоко разногласие след споразумение
Коментари Харесай

Вътрешна война сред сирийските бунтовници

Бунтовниците в Южна Сирия са в надълбоко различие след съглашение с Москва, което постанова на процедура тяхната капитулация, съобщи AFP.

Проведените договаряния с представители на бунтовническите групировки в провинция Дераа разрешиха през последните дни на режима в Дамаск да възвърне контрола си върху 60 % от територията на провинцията.

Цивилни представители на опозицията обаче излязоха със известие, че се отдръпват от договарянията. В текста се показва, че някои от бунтовниците целят да защитят личните си ползи чрез съглашения с руснаците.

Сирийският център за наблюдаване на човешките права удостовери, че съществува "разделение вътре в бунтовническите групировки " по отношение на изискванията, препоръчани от Русия.

Споразуменията плануват отвод на бунтовниците от тежко и приблизително въоръжение, както и завръщането на държавните институции в бунтовническите зони в подмяна на завръщането на разселени фамилии в селищата им под закрилата на съветските военни.



Съгласно контрактуваното силите на режима би трябвало да поемат контрола на граничните с Йордания територии, а също по този начин и по границата с Голанските възвишения, отбелязва шефът на центъра Рами Абдел Рахман.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР