Бундеслигата се завръща в ефира на Евроспорт 2 с прякото

...
Бундеслигата се завръща в ефира на Евроспорт 2 с прякото
Коментари Харесай

Бундеслигата се завръща по Евроспорт с шоу от Мюнхен

Бундеслигата се завръща в ефира на Евроспорт 2 с директното предаване на първия за сезона дуел Байерн Мюнхен – Байер Леверкузен в петък от 21:30 ч. Ще срещне ли опозиция баварският исполин за спечелването на шеста поредна купа?

Какви проблеми изпитва отборът на Карло Анчелоти преди началото на новия сезон? Какво е положението на конкуренцията в лицето на Борусия Дортмунд, Лайпциг, Гладбах, Шалке и Байер? Върху тези въпроси разсъждава коментаторът на Евроспорт и специалист в тънкостите на немския футбол Петър Хераков.

" Байерн за шести следващ път? Сигурно мнозина се надяват да не бъде по този начин през май, само че малко на брой биха се обзаложили, че това няма да бъде крайният резултат от новия сезон в Бундеслигата. И то, макар слабите резултати на баварците в контролите и отсъствието на основни фигури като Филип Лам и Чави Алонсо. Просто първенецът още веднъж наподобява прекомерно мощен за конкуренцията.

Лайпциг и Хофенхайм ще бъдат разсеяни от присъединяване си в Европа, Борусия Д – от трансферните саги към Обамеянг и Дембеле, а и идването на нов треньор не оказва помощ на „ жълто-черните ”. Шалке и Байер Леверкузен също са с нови треньори, Гладбах се раздели с основни фигури… Още в първия кръг в действителност ще забележим дали това е суровата реалност.

Новият сезон, който почитателите още веднъж ще могат да следят в ефира на Евроспорт 2, се открива в петък вечер (18 август) в Мюнхен със конфликт сред Байерн и Байер. След серията от провали в контролите, тимът на Карло Анчелоти се върна на верния път и завоюва Суперкупата, а преди седмица отнесе Кемниц с 5:0 за купата.

Роберт Левандовски се разписа и в двата дуела, което демонстрира, че намира формата си, а и бранителите не позволиха толкоз доста неточности, колкото в предходните срещи. Леверкузен също имаше серия от слаби резултати в подготовката, а преди седмица се нуждаеше от продължения, с цел да се оправи с Карлсруе за купата. Но пък най-малко записа първи мач през последния месец без позволен гол.

След като завоюва на „ Алианц Арена “ през 2012-а, Леверкузен има четири загуби в Мюнхен. Сега Хайко Херлих има съществени проблеми със състава – и Ларс, и Свен Бендер са контузени, а същото важи за Хаверц и Брандт. Под въпрос пък са Та, Кампл и Поянпало, който вкара втория гол против Карлсруе.

За Байерн ще отсъстват Мануел Нойер и Боатенг, въпреки че вратарят към този момент е съвсем изцяло възобновен от контузията, поради която не игра четири месеца. От Байерн обаче оповестиха, че ще работят по-внимателно с Боатенг, с вярата той да изиграе повече мачове през сезона в Бундеслигата, в сравнение с през предишния, в който той взе присъединяване единствено в 13 срещи ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР