Бумът на киберпрестъпността доведе до разцвета на на нов бизнес-модел:

...
Коментари Харесай

SOC като услуга e хит: расте с по 24,3% годишно


Бумът на киберпрестъпността докара до разцвета на на нов бизнес-модел: действен център за киберсигурност като услуга (снимка: CC0 Public Domain)

Глобалният пазар на SOC като услуга се чака да доближи размер от 11844 милиона щатски $ до 2032 година Пазарът ще пораства със междинен годишен ритъм от 24,3% в интервала от 2022 до 2032 година, съгласно нов отчет на анализаторите от Future Market Insights.

Предвижда се младият сегмент да доближи размер от почти 1340,3 милиона щатски $ през 2022 година Динамичното развиване ще се подхранва от възходящите закани за киберсигурността, декларират откривателите.

Сега, когато огромна част от бизнесите към този момент са възприели работата от разстояние като част от фирмената си просвета, рискът от киберпробиви е доста по-голяма. Пазарът на SOC като услуга закономерно става обект на нараснало търсене за противопоставяне на възходящите закани. Зачестяват случаите на пробиви и течове на данни – в дребни, междинни и огромни предприятия по целия свят, надлежно търсенето на ефикасни и надеждни решения за SOC като услуга също нараства.

Фактори

Оперативните центрове за киберсигурност набират известност, тъй като дават един от допустимо най-хубавите отговори на въпроса за оправянето с толкоз доста и разнообразни типове закани по едно и също време: фишинг офанзиви, рансъмуер, измами с браузърни канали, разпределен отвод от услуга, заразяване със злоумишлен програмен продукт и други Всички тези киберпрестъпления нарастват и като периодичност, и като активност, а също и като досетливост на злонамерените лица, не на последно място и като стойност на вредите.
още по темата
От своя страна вредите са многообразни, като се стартира от непланирано спиране на работата, през финансови измами и изнудване до срив на репутацията и тежки наказания за неспазване на регулаторните условия.

В последно време вредите нарастват лавинообразно. Кибер-престъпниците намират способи да тормозят бизнеса, да вземем за пример посредством двойни изнудвания при рансъмуер офанзива. Откуп се желае освен за криптираните данни, само че и за не-публикуване на откраднатата информация в тъмните мрежи. Това значи, че индивидуален пробив може да коства на предприятието прекомерно продължителни премеждия и прекалено много разноски.

Тенденции в сегмента

„ Нарастването на пробивите в сигурността дружно с увеличаващата се трудност на хакерските атаки ще форсират световния напредък на пазара на SOC като услуга през прогнозния интервал “, декларират анализаторите на FMI. Основните заключения от отчета сочат, че:

Както се вижда от резюмето, съгласно последните отчети на FMI, основани на сегментиране, облачната сигурност ще продължи да следи най-силно търсене. До 2031 година в тази ниша ще се записва междинен растеж от 30,7%. От позиция на типа активност услугата за разкриване на нередности (пробиви, подозрителен програмен продукт и др.) ще бележи скокообразно развиване заради засиленото внедряване на цифрови технологии през последните няколко години. Този детайл от пазара евентуално ще нараства с по 28,5% през 2022-2032 година

Според откривателите, водещите играчи на пазара се концентрират върху нововъведенията и развиването на продуктите, с цел да отговорят на условията на потребителите. Тези предприятия също по този начин употребяват стратегически партньорства и тактики за съдействие, с цел да разширят продуктовото си портфолио.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР