Бум на естетичните корекции по време на пандемията. Специалистите отчитат

...
Бум на естетичните корекции по време на пандемията. Специалистите отчитат
Коментари Харесай

Бум на естетичните корекции по време на пандемията

Бум на естетичните корекции по време на пандемията. Специалистите регистрират двоен растеж на пациентите през последните месеци. Пандемията напълно промени трендовете при разкрасителните процедури, а най-вече промени се вършат върху лицата. Кои са най-търсените корекции на външния ни тип? Отговорите потърси от Георги Георгиев в рубриката „ На твоя страна ".

Стремежът лицата ни да наподобяват още по-добре се ускори с растежа на работата от разстояние и онлайн връзката през екраните на камерите през последните месеци. Това докара и до съществено нарастване на търсенето на естетичните услуги. Истински взрив се регистрира при така наречен неинвазивните процедури, които не са толкоз нападателни и не лишават доста време за възобновяване. Сред топ интервенциите по време на пандемията са ботоксът, околоочният силует и пилингът.

Хриси Парова е фитнес инструктор и инфлуенсър. Пътят й към триумфа минава освен през безкрайните часове в залата, само че и през безупречния й външен тип.

„ Аз работя с лицето си, с тялото си - т.е. при мен е наложително да наподобявам добре ", споделя тя. Затова и когато желае да усъвършенства нещо в себе си, не се тормози да търси помощта на естетичните експерти. И корекциите не закъсняват.

„ Определено аз съм от хората, които харесват себе си - тъй че всяка една интервенция, всяка една промяна, я върша, с цел да наподобявам по-добре и да одобрявам себе си. Всяка една промяна е подвластна единствено на мое решение - т.е. не се преценявам с това кой какво ще каже или по какъв начин ще ме схване. Това е мое вътрешно чувство - просто вземам решение, че нещо би трябвало да трансформира ", споделя Хриси Парова.

Годината, белязана от пандемията, също се оказва добра опция да усъвършенства визията си. Ръст в търсенето на разкрасителните процедури в последната година регистрират и експертите по естетични корекции. Пациентите, които влизат в кабинета на доктор Марина Христова, през последните месеци са се нараснали двойно.

„ Миналата година имаше повече рестрикции, хората бяха по-изплашени, по-трудно пристъпваха към посещаване на някакви центрове. В последната година обаче тази наклонност се промени напълно - работата се усили, търсенето се усили, консултациите се усилиха ", споделя тя и споделя, че ползата се е засилил главно поради работата от разстояние, при която камерите съвсем постоянно са включени.

„ Гледаме се през екрани повече, в сравнение с онлайн. Въпреки това не гледаме отсрещната страна, а себе си. Пандемията много способства към това човек да огледа към себе си, да обърне внимание на здравето си, на това по какъв начин стои в света, по какъв начин се развива - освен физически, само че и душевен ", счита доктор Христова. Затова и фокусът при процедурите през последната година се измества върху лицето. „ Тенденцията напоследък е да има холистичен метод към ободряване на лицето - т.е. да не се поправя съответно една зона - концепцията е да получим по-добър резултат ", изясни доктор Иван Узунов, който е специализант по естетична хирургия. Стремежът е резултатите да идват бързо - без оперативна интервенция и дълго възобновяване. Затова и същинският шлагер тази година са така наречен неинвазивни процедури, при които скалпелът не влиза в деяние.

„ При дамите топ 3 процедури, които се вършат, са слагане на филър в устните, слагане на ботокс и контуриране на разположение. Интересни и нови процедури, които бележат растеж, също са слагане на филър в региона на седалището - така наречен бразилско дупе ", споделя доктор Узунов. Така огромна част от най-популярните оперативните способи откриха своите неинвазивни други възможности, при които възобновяване е доста по-бързо, разкриват експертите по естетични корекции.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР