Бултериерът е добре сложено и мускулесто куче, създадено за кучешки

...
Бултериерът е добре сложено и мускулесто куче, създадено за кучешки
Коментари Харесай

Съвети при хранене на бултериер

Бултериерът е добре поставено и мускулесто куче, основано за кучешки боеве в предишното. Днес тази порода доста добре се е приспособила към живот измежду хората и е доста добър домакински любим.

Храненето на бултериера изисква да бъде съобразено по този начин, че да поддържа мускулите и хубавичко костна система. Това значи добре уравновесена хранителна диета, непозволяваща кучето да затлъстее, тъй като породата е склонна към това. Как да храним бултериер?

Възможностите включват 3 съществени хранителни режима:

- BARF- тава е хранителен режим, учреден на биологично подобаващата сурова храна. Това е главно сурово месо с макарони и други нишестени храни, зеленчуци и други храни като гарнитура. Тази стратегия предлага ежедневна порция месо от 2 до 4 % от тежестта на кучето. При едно 20-килограмово куче общата порция на бултериера ще бъде 600 до 800 грама.

Недостатък на това хранене на кучето е заплахата от недобро храносмилане на суровите парчета месо, както и бактериологични проблеми поради качеството на месото. То е по-скъпо, съхранява се по-трудно, подготвя се като ядене по-трудно.

- Домашно приготвена храна - тази хранителна диета е идентична на храната, приготвяна за всички породи четириноги домашни любимци. Месото в нея още веднъж е съществена храна, като се заобикалят тлъсти меса като свинското и овнешкото, а се залага на телешко, птиче, заешко или дивечово месо, приготвени термично. Към храните, които разнообразяват менюто на бултериера, спадат зеленчуците, плодовете, млечните артикули, твърдо сварените яйца, млякото и млечните артикули, сварената риба. Добавянето на хрущяли, кокали за кучето (без тръбни), и вътрешности също е възможно.

Недостатък на това хранене е компликацията да се подготвят добре уравновесени ястия във връзка с нужните въглехидрати, протеини и мазнини, както и минерални соли.

 Бултериер

- Фабрично приготвена консервирана мокра или твърда храна - това е най-лесният и уравновесен метод да се храни бултериера, стига храната да е от премиум клас. Тези храни са добре уравновесени и парират допускането на хранителни и количествени неточности. Съхраняват се умерено за по-дълго време, не изискват подготвяне. Единствен минус е, че домашният питомец може да се отегчи от еднообразния вид хранене и да упорства за порции от човешката храна.

Прочетете още за развъждането на бултериер.

А в случай че си търсите такова куче, вижте също разгласи и цени за бултериер.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР